Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag in veenweidegebied Ilperveld

Datum nieuwsfeit: 24-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Open dag in veenweidegebied
VAREN, KIJKEN, RUIKEN EN PROEVEN IN HET ILPERVELD

Maandag 24 mei, tweede Pinksterdag, is voor jong en oud een uit-ge-lezen dag om nader kennis te maken met de Waterlandse natuur en zijn producten. In samenwerking met verschillende natuurvriendelijke organisaties organiseert de Stichting Het Noordhollands Landschap een open dag in en rond het Ilperveld. Dat wordt varen, kijken, ruiken, proeven en wandelen.

Direct aan het Noordhollandsch Kanaal, tegenover het dorpje Watergang, be-vindt zich het fraaie bezoekerscentrum Ilperveld. Normaal gesproken is het centrum alleen op zaterdag en zondag geopend, op maandag 24 mei staan de deuren echter open voor iedereen die mee wil doen aan een van de vele activiteiten.

Tussen 10.00 en 17.00 uur is men welkom aan de Kanaaldijk 32 te Landsmeer. In en rond het centrum ontmoeten de bezoekers mensen van natuur-be-schermings- en recreatieve organisaties die graag verhalen over hun werkzaamheden in het gebied. Producenten van typisch Waterlandse waren, zoals veenweidenkaas, Ilpervelder ijs en fruit uit de Beemsterpolder, laten de bezoekers met genoegen van deze goede smaakjes proeven.

In het bezoekerscentrum zelf is een tentoonstelling te bezichtigen over het ont-staan van dit oer-Hollandse veenweidegebied. De expositie geeft ook een goed beeld van de bewoners van het Ilperveld, overigens een van de meest vogelrijke gebieden van Noord-Holland. Dat zal tijdens een vaartochtje goed te zien, en vooral te horen zijn. De gehele dag starten er vaarexcursies die de bezoekers door het veld of naar het Varkensland leiden. Varkensland is van collega beheerder Staatsbosbeheer.
De bezoeker kan ook zelf in een roeibootje of kano stappen om het Ilperveld te leren kennen. Of met de eigen fiets het Ilperveld en Twiske doorkruisen. Een routebeschrijving is beschikbaar.

Alle activiteiten zijn gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Neem laarzen mee!

////////////////////////
Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met Johan Stuart, 0251-659750, privi 023-5389481 of mobiel 06-53129644. Castricum, 19 mei 1999.

Wanneer u geen persberichten van Het Noordhollands Lasndschap wil ontvangen, dan hoor ik dat graag van u.

E-mail: (NHL@tref.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie