Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 24-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Divers 24-05-99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 24 mei 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost Midwolde: Auto in tuin

Zondagnacht is een uit een taxigarage ontvreemde auto beland in een tuin aan de Noorderweg te Midwolde. De bewoonster heeft de bestuurder weg zien rennen. Een passerende taxichauffeur uit Leek zag tot zijn grote schrik dat het zijn eigen wagen was die afgesleept werd. Hij had de auto niet afgesloten geparkeerd in de taxigarage. De tuin en de vijver liepen behoorlijke schade op. De auto raakte licht beschadigd.

Zevenhuizen: Portemonnee en auto weg
Een 48-jarige bezoeker uit Drachten van een discotheek aan het Hoofddiep te Zevenhuizen is zondagnacht behalve zijn portemonnee ook zijn auto kwijtgeraakt. In zijn gestolen beurs zat de autosleutel van de voor de zaak geparkeerde wagen. Nadat de man zijn geldbeurs kwijt was bleek zijn auto ook ontvreemd te zijn.

Marum: Reebok aangereden
Een 26-jarige automobilist uit Drachten reed zondagnacht op de Rijksweg 7 bij Marum een reebok aan. De auto raakte zodanig beschadigd dat hij getakeld moest worden. Het dier overleefde de klap niet.

Leek: Man krijgt klap in shoarmazaak (getuigenoproep) Een 41-jarige man afkomstig uit Leek heeft afgelopen vrijdagnacht in een shoarmazaak aan de Tolberterstraat te Leek van een nog onbekende man een harde klap in het gezicht gekregen. De Leekster heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Het slachtoffer was in de zaak al lastig gevallen door de man. De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Getuigen kunnen bellen met de politie in Leek, 050 - 59957200.

Ten Boer: Aanrijding met gewonden
Een 20-jarige bromfietser uit Ten Boer is zondagavond met zijn brommer tegen een even oude plaatsgenoot gereden die op een brombakfiets zat. De aanrijding vond plaats op de Gaykingastraat in Ten Boer omdat de bromfietser in de bocht niet voldoende rechts hield. Beide jongemannen zijn met hoofdletsel naar het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Delfzijl / Appingedam: Motorrijders bezorgen de politie werk Twee uit Hoogezand afkomstige motorrijders hebben de politie zondagavond en -nacht het nodige werk bezorgd. Rond 20.00 uur controleerde de politie op de Provincialeweg N360 de 47-jarige en 33-jarige motorrijder. De 47-jarige man weigerde mee te werken aan de controle en begon beledigingen te uitten. Daarvoor kreeg hij na aanhouding een proces-verbaal. Tegen 22.30 uur zag de politie de motoren rijden en controleerde de 47-jarige man op de N360 in Appingedam en de 33-jarige man - die aanvankelijk doorreed - op de Wijkstraat op het rijden onder invloed. De 47-jarige man blies 1.3 en de andere man 1.25 promille. De motorrijders kregen een boete van f 900.-, een dagvaarding en een rijverbod. Dat rijverbod schonden zij. De politie zag de mannen om 02.20 uur op de Woldweg met hun motoren rijden. Beide kregen een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod en moesten weer blazen. De 33-jarige man had nog een promillage van 0.6 promille in zijn bloed. Dit was goed voor een boete van f 390.- en een dagvaardin
g.

Delfzijl: Dronken automobilist
Op de Kustweg in Delfzijl is zondagochtend een 46-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man had een score van 1.7 promille en reed in een onverzekerde auto. Het bleek dat zijn rijbewijs al enige jaren geleden ongeldig was verklaard. Na verhoor en met een proces-verbaal op zak is de man op vrije voeten gesteld.

Hoogezand: Lawaaischopper (69) aangehouden
De politie werd zondagnacht om 02.45 uur naar een woning in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand gestuurd alwaar de omgeving had geklaagd over geluidsoverlast. Na aanvankelijk meewerkend te zijn geweest draaide de gemoedstoestand van de 69-jarige overlast veroorzaker plotseling om. Hij duwde daarbij een politieman tegen de voordeur waardoor een ruit sneuvelde. De man en de agent kwamen daarop ten val. De man is daarop aangehouden en ingesloten voor wederspannigheid en nachtrumoer.

Wildervank: Dronken rijder
Op de Willem de Zwijgerlaan te Wildervank is zondagavond een 37-jarige man uit die plaats aan een alcoholcontrole onderworpen. Hij blies 1.3 promille en kreeg een dagvaarding en een boete van f 900.- mee.

Beerta: Lastige buurman aangehouden
Een 50-jarige man uit de Kerkstraat in Beerta is zondagnacht rond 03.00 uur aangehouden voor het vernielen van de voordeurruit van zijn buurman. De man die de vernieling toegaf zei dat relatieproblemen de oorzaak van zijn gedrag was. Na verhoor is de man vrijgelaten.

Winschoten: Burenruzie beslecht met klappen
Bij een burenruzie op de Wezellaan te Winschoten afgelopen nacht is een 38-jarige man aanhouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De man had ruzie met een 30-jarige buurvrouw bij wie een voordeurruit vernield was. Bij de ruzie ontstond een redelijk grote oploop van omwonenden. Aan het eind van de nacht keerde de rust weer terug in de Wezellaan.

Winschoten: Auto tegen boom
Omdat hij naar eigen zeggen voor een overstekende kat moest uitwijken op de Venne in Winschoten reed een 35-jarige automobilist uit Winschoten rechtdoor tegen een boom aan. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 1.0 promille en kreeg een dagvaarding. Zijn auto werd afgesleept.

Vlagtwedde / Sellingen: Inbraken in sportkantines In twee sportkantines in Vlagtwedde en Sellingen is dit weekeinde ingebroken. Uit de kantine aan de Spetsebrugweg in Vlagwedde werd niets ontvreemd maar wel enkele vernielingen gepleegd. Via een draairaam van de kantine aan de Beetserweg in Sellingen kwam(en) de dader(s) binnen. Er wordt snoepgoed en rookwaar vermist.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie