Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatieavond vernieuwing Stationsstraat Maassluis

Datum nieuwsfeit: 25-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO123
Datum: 19 mei 1999

Stadsvernieuwingsproject Stationsstraat

Op dinsdag 25 mei 1999 vindt in het stadhuis aan de Koningshoek een informatieavond plaats over het stadsvernieuwingsproject Stationsstraat. Tijdens deze bijeenkomst zullen onder andere de eerste subsidiebeschikkingen aan huiseigenaren in deze straat worden uitgereikt.

In het voorjaar van 1998 is er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een ingrijpende opknapbeurt voor de 48 woningen in de Maassluise Stationsstraat. De woningen, gebouwd rond 1900, bleken te renoveren. In juni van dat jaar besloot de gemeenteraad een subsidie van 300.000 gulden beschikbaar te stellen voor het stadsvernieuwingsproject. De provincie Zuid-Holland deed daar, gebaseerd op een deelname van 70 procent van de huiseigenaren in de straat, nog ongeveer 6,5 ton bij. Op dit moment is er sprake van deelname van nagenoeg alle eigenaren. Gemeente en provincie hebben daarom extra subsidie toegezegd, waardoor het totale subsidiebedrag dat voor dit project beschikbaar is, is opgelopen tot bijna anderhalf miljoen gulden. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het maken van begrotingen voor alle woningen, er is een Stichting Woningverbetering Stationsstraat opgericht en er zijn subsidieaanvragen bij de gemeente ingediend.

Informatieavond
Tijdens de informatieavond op 25 mei in de Burgerzaal van het stadhuis zal projectleider Dick de Jong van het Bouwadviesburo De Groene Werf een inleiding houden over het stadsvernieuwingsproject Stationsstraat. De aannemer van het project, Fraanje uit Ridderkerk, geeft een toelichting en zal informeren over de start van het project en de verdere planning. De bouwbegeleider, Jan van Asperen, wordt tijdens de avond voorgesteld aan de betrokkenen. Ook het bestuur van de Stichting Woningverbetering Stationsstraat zal bij de bijeenkomst aanwezig zijn. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Voor deze informatieavond zijn alle eigenaren en bewoners uit de straat uitgenodigd. Wethouder J.F. Koen zal de eerste subsidiebeschikkingen uitreiken aan drie eigenaren uit de straat. Gelet op de samenstelling van de bevolking van de Stationsstraat zullen een eigenaar van Turkse, Marokkaanse en Nederlandse afkomst een subsidiebeschikking in ontvangst nemen. Daarmee wordt de eensgezindheid die er onder de bewoners is over het feit dat de straat moet worden opgeknapt, nog eens onderstreept. Na de pauze zullen tijdens deze avond de zogenaamde samenwerkingsovereenkomsten, een overeenkomst tussen de Stichting en de individuele eigenaren, worden ondertekend.

Noot voor de pers:
Uiteraard is uw (foto-)redactie van harte welkom op de informatieavond over het stadsvernieuwingsproject Stationsstraat. de bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 25 mei 1999 in de Burgerzaal van het stadhuis, aanvang 20.00 uur. Tijdens de avond worden nieuwsbrieven met de meest recente informatie over het project uitgereikt.

Laatste wijziging: 19 May 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie