Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholen kunnen deelnemen aan Internet @tlas Nederland

Datum nieuwsfeit: 25-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Onderwijsactiviteiten rondom opening stadsdeelkantoor

Scholen kunnen deelnemen aan Internet @tlas Nederland

Het Dagelijks Bestuur nodigt alle groepen 7 en 8 van de basisscholen en de eerste twee klassen van VBO/ MAVO uit om deel te nemen aan 'De Internet Atlas Nederland' (het Diane project). In het kader van de opening van het nieuwe stadsdeelhuis wil het stadsdeelbestuur ook de jeugd kennis laten maken met het loklake bestuur en de politiek. De inventarisatie van de eigen schoolomgeving is daarvoor een goede aanleiding.

Door de Internet Atlas Nederland kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar de omgeving -één vierkante kilometer- rondom de school in kaart brengen. Het thema van de atlas is 'leefbaarheid'. De internet atlas is nu nog leeg. In september en oktober 1999 gaat het project landelijk van start met 1.000 klassen. Als afronding van het project richten de leerlingen een tentoonstelling in en organiseren ze een hoorzitting met het lokale bestuur. Op 19 november vindt er een eindsymposium plaats tijdens de HCC-dagen (Hobby Computer Club-beurs in Utrecht) waarvoor de deelnemers uitgenodigd worden.

De duur van het project is op school is twee weken. De lessen bevatten niet alleen aardrijkskundige (topografische) elementen, maar ook taalkundige, rekenkundige en maatschappelijke. Als voorbeeld voor het project kunnen de werkbladen dienen die eerder op o.a. de Oranje Nassauschool in Amsterdam-Noord zijn getest. Voor stadsdeel Amsterdam-Noord zijn in totaal 60 vierkante kilometers in kaart te brengen. De kosten van het project, circa 10.000,-, worden gedragen door het stadsdeelbestuur.

Op 25 mei is er een informatiebijeenkomst voor de betrokken onderwijzers en docenten. Meer informatie over het project vindt u op het internet: www.hhit.hsholland.nl/diane

Jeugdparlement

Een andere activiteit in het kader van de opening van het stadsdeelhuis is het jeugdparlement voor klas 3 van HAVO. Mogelijk zullen de plannen uit de internet atlas onderwerp van discussie zijn. In overleg met de scholen zal een datum worden vastgesteld voor het jeugdparlement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie