Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal consortium introduceert OMEGA+

Datum nieuwsfeit: 25-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cap Gemini

Utrecht

Internationaal consortium introduceert OMEGA+

Cap Gemini, KiQ, Oracle en Sun Microsystems

Utrecht, 25 mei 1999 - Vandaag wordt tijdens CRM '99 in Amsterdam officieel de CRM-data mining oplossing OMEGA+ gelanceerd. OMEGA+ is ontwikkeld door een consortium van Cap Gemini, KiQ, Oracle en Sun Microsystems. De software wordt samen met hardware en service aangeboden als een one-stop-shopping concept waarmee organisaties nauwkeurige en meetbare prognoses kunnen maken over klantgedrag. OMEGA+ kan worden gebruikt om de waarde van klantinformatie van bedrijven te vergroten ter verbetering van klantenservice en optimalisering van marketing, verkoop en risicomanagement.

OMEGA+ is een one-stop-shopping oplossing waarmee het complete klantinformatiebestand van een organisatie kan worden verzameld en beheerd in een data warehouse dat klaar is om te minen. Dit data warehouse wordt afzonderlijk opgeslagen in een Oracle database op een Sun-server. Predictive Data Mining door OMEGA+ levert een serie modellen waarmee een voorspelling gemaakt kan worden van belangrijke aspecten van klantgedrag, zoals de kans dat een klant voor een concurrent zal kiezen ('churn') of de neiging van een bepaalde klant om een specifiek product aan te schaffen. Met behulp van dergelijke informatie kunnen bedrijven hun inspanningen gerichter en persoonlijker op hun klanten afstemmen om zo te komen tot een betere relatie met de klanten, één die meer rendement oplevert. OMEGA+ is uniek omdat het een meetbare meerwaarde oplevert. Proefprojecten en opdrachten van klanten hebben aangetoond dat het succes van deze geïntegreerde oplossing ongeëvenaard is.

Het in OMEGA+ gebruikte PDM-systeem is reeds met succes toegepast door een bank in Nederland. Als gevolg hiervan werd het kredietrisico beperkt met 28,6% en een portefeuillegroei van 16% behaald. Volgens Peter van den Bosch, directeur van de Levob Bank, kreeg de bank hiermee ferme grip op het kredietrisico. Zich bewust van de competetieve voorsprong die state-of-the-art technologie met zich mee kan brengen, besloot hij de in het bedrijf aanwezige klanteninformatie optimaal te benutten om zo niet langer van dure externe consultancy gebruik te hoeven maken. Nadat de Levob Bank het systeem een maand lang op een no-cure-no-pay basis in gebruik had gehad, werd duidelijk dat het op eenvoudige wijze kon worden geïntegreerd in de kantoorsystemen van de bank.

ACHTERGRONDINFORMATIE

CRM: sleutel tot overleving en succes in de competitieve markt van vandaag

De vooruitgang op het gebied van de informatietechnologie heeft het spel van concurrentie in veel industrieën opnieuw gedefinieerd. Hierdoor zijn talloos veel mogelijkheden op de markt ontstaan voor bedrijven van allerlei omvang. In dit nieuwe zakelijke tijdperk kunnen organisaties ongekende voorsprong behalen met een beter begrip van de klant en zijn eisen. Om met succes te kunnen concurreren dienen zakenlieden de markt beter te begrijpen dan de alerte marktspecialisten van de concurrent met hun steeds betere marktinformatie. Het werk van dit consortium heeft aanzienlijke zakelijke verbeteringen bewerkstelligd door betere en bruikbaarder data mining - het mogelijke praktisch gemaakt. OMEGA+ is een Predictive Data Mining (PDM) oplossing. Door toepassing hiervan in combinatie met een uitgebreide CRM-strategie kunnen organisaties de juiste nieuwe handel aantrekken op de juiste voorwaarden, specifieke klanten benaderen op de juiste manier, waardevolle klanten behouden en hun omzet per klant vergroten.

Kweek een klantenbestand met OMEGA+ & CRM Voor effectief relatiebeheer dienen bedrijven goed op de hoogte te zijn van de behoeften en het gedrag van klanten. OMEGA+ past data management en data mining prognosetechnieken toe op de informatie die bedrijven al hebben over hun klanten om een intelligent, flexibel CRM-systeem te ondersteunen. Met CRM kunnen organisaties resultaten optimaliseren van klantgerichte activiteiten op het gebied van marketing, directe verkoop en distributieverkoop, elektronische handel, callcenters en klantenondersteuning. In plaats van de vraag "Aan wie kan ik deze producten verkopen?" kunnen Organisaties nu de vraag beantwoorden: "Wat moet ik deze klant aanbieden?"

"OMEGA+ wordt geleverd onder unieke contractvoorwaarden" OMEGA+ bevat een schaalbaar high-availability Sun-platform, het zeer efficiënte en flexibele data warehouse van Oracle en het beheervriendelijke data mining systeem van KiQ. Deze componenten zijn gecombineerd in één contract met Cap Gemini als hoofdleverancier en system integrator. De deskundigheid en ervaring van Cap Gemini staat garant voor snelle, veilige en rendabele implementatie. Het contract wordt aangeboden op unieke, vaste prijsvoorwaarden (uitgezonderd de implementatie van interfaces voor operationele en besluitondersteunende systemen, die nogal van elkaar verschillen). De eerste fase in de implementatie van OMEGA+ is gericht op het bepalen of de meerwaarde van het systeem de investering rechtvaardigt. Slagen we er niet in om aan te tonen dat dit inderdaad het geval is, dan worden geen kosten in rekening gebracht. Dit aanbod op basis van no-cure-no-pay geldt voor CRM-projecten voor klantenbinding, kredietrisico, cross selling, waardering van klanten, beheer van distributiekanalen en klantenwerving. We zijn ervan overtuigd dat we met onze technologie uw CRM-strategie met succes kunnen implementeren
- en we zijn niet bang om de daad bij het woord te voegen en het risico zelf te dragen.
Cap Gemini is een professionele dienstverlenende organisatie op het gebied van management consultancy en informatietechnologie, en heeft meer dan 300 CRM-projecten met succes voltooid.

KiQ ontwikkelt geavanceerde Predictive Data Mining oplossingen voor bedrijven, en is gespecialiseerd in het vertalen van het mogelijke naar het praktische. Oracle Corporation is 's werelds meest toonaangevende leverancier van software voor informatiebeheer, en in grootte het tweede softwarebedrijf ter wereld. Sun Microsystems Inc. (NASDAQ: SUNW) is toonaangevend leverancier van schaalbare high-availability hardware, en van de software en service voor het opzetten van organisatie-brede intranetten en het uitbreiden van de mogelijkheden van internet.

Voor meer informatie: Cap Gemini, Bart Sikking, woordvoerder Telefoon: 030-252 61 86 E-mail: (bsikking@capgemini.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie