Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste SNS bank Prijs voor beste proefschrift KUB toegekend

Datum nieuwsfeit: 25-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook:

promoties

Eerste SNS bank Prijs voor beste proefschrift KUB naar dr. Frans A. de Roon

De SNS bank gaat jaarlijks het beste proefschrift op het gebied van mens- en maatschappijwetenschappen, dat aan de Katholieke Universiteit Brabant wordt verdedigd, bekronen met een prijs van fl. 10.000,--.

De SNS bank (horend bij de SNS Reaal Groep*) is actief betrokken op veel terreinen in de samenleving, zo ook bij universiteit en onderwijs. De bank wil met het instellen van deze prijs een brug slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de maatschappelijke relevantie daarvan.

De prijs voor 1999 is toegekend aan dr. Frans A. de Roon uit Tilburg, universitair docent Financiering en Belegging aan de Erasmus Universiteit, die in december 1997 aan de KUB promoveerde op het proefschrift 'Essays on Testing for Spanning and on Modeling Futures Risk Premia'. Deze dissertatie gaat over de portefeuillekeuze van beleggers en de prijsvorming van financiële activa. De promotie geschiedde cum laude.

Het juryrapport wordt door het College voor Promoties van de KUB geroemd vanwege zijn uitstekende kwaliteit en zijn internationale uitstraling. Hoofdstukken uit dit proefschrift zijn namelijk gepresenteerd op een groot aantal seminars en internationale conferenties, zoals de American Finance Association, de European Finance Association, de European Financial Management Association en de European Econometric Society. Ook internationale toptijdschriften op het gebied van financieel en monetair beleid besteedden aandacht aan deze dissertatie. De jury noemt het proefschrift van De Roon niet alleen van grote wetenschappelijke betekenis maar vanwege zijn bijdrage aan de moderne beleggingstheorie ook duidelijk maatschappelijk relevant.

De prijs wordt op maandag 31 mei uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis van Tilburg door burgemeester Johan Stekelenburg. Zie Programma.(Aanvang 16.00 uur).

De *SNS Reaal Groep is een nieuwe, innovatieve bank-verzekeraar met een balanstotaal van 58 miljard gulden en met 3000 medewerkers.

Persvertegenwoordigers zijn welkom. Het wordt op prijs gesteld als zij hun komst vooraf melden bij Chantal van Haaften van SNS bank, tel. 073-6920223 of bij Maurice Ackermans, Voorlichting en Externe Betrekkingen KUB, tel. 013-4662004.


25-05-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie