Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deloitte & Touche installeert Microsoft Outlook

Datum nieuwsfeit: 25-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Deloitte & Touche installeert Microsoft Outlook 2000 en Exchange Server op 82.000 werkplekken wereldwijd, waarvan ruim 5.000 in Nederland

Migratie in Nederland wordt in enkele weken gerealiseerd

Schiphol-Rijk, 25 mei 1999 - Deloitte & Touche installeert vanaf juli 1999 op ruim 5.000 werkplekken in Nederland Microsoft Outlook 2000 en Microsoft Exchange Server. Deloitte & Touche, dat wereldwijd actief is op het gebied van accountancy, belastingadvisering en consultancy, kiest voor deze combinatie omdat deze oplossing optimaal en soepel geïntegreerd kan worden met de Microsoft Office-applicaties die Deloitte & Touche al in gebruik heeft. In de loop van 1999 zal Deloitte & Touche ook in andere landen op zo'n 20.000 werkplekken Outlook 2000 installeren. Over twee à drie jaar zullen alle medewerkers van Deloitte & Touche, wereldwijd zo'n 82.000 mensen, overgestapt zijn van Lotus cc:Mail naar Microsoft Exchange Server en Outlook.

Outlook 2000 wordt op 7 juni 1999 in San Francisco officieel geïntroduceerd als onderdeel van de kantoor-applicatiebundel Microsoft Office 2000. Op 10 juni aanstaande zal de Engelstalige versie in de winkels verkrijgbaar zijn. De Nederlandse versie wordt in de tweede helft van juli verwacht. Microsoft Exchange Server en Outlook 2000 bieden een complete oplossing voor berichtenverkeer en werkgroepapplicaties in de meest veeleisende zakelijke omgevingen. Beide ondersteunen alle Internet-standaards en bieden optimale interoperabiliteit met Internet en oudere mailsystemen. Tezamen kunnen de producten worden ingezet voor e-mail en werkgroepapplicaties, waaronder agenda-, relatie- en taakbeheer. Tevens kunnen organisaties met Exchange Server en Outlook 2000 lagere overheadkosten realiseren, dankzij een hoge mate van schaalbaarheid en betere beheerhulpmiddelen. Outlook 2000 en andere componenten van de Microsoft Office 2000 suite ondersteunen tevens Microsoft's Visual Basic for Applications (VBA). VBA is speciaal ontwikkeld om standaardapplicaties aan te passen aan de wensen van gebruikers of organisaties. Ook kunnen ontwikkelaars en leveranciers van oplossingen hiermee de prestaties verhogen en de functionaliteit van een applicatie uitbreiden. De ondersteuning van VBA in Outlook 2000 maakt het gemakkelijker om met Microsoft Exchange Server applicaties te maken voor berichtenverkeer en samenwerking.

Arjan van den Ham, projectleider voor de Exchange- en Outlook-implementatie bij Deloitte & Touche: "De flexibiliteit is een van de belangrijkste redenen waarom we hebben gekozen voor Outlook 2000. Deloitte Touche Tohmatsu waar Deloitte & Touche deel van uit maakt, heeft eerder besloten haar kantoorautomatiserings-omgeving in te richten op basis van Microsoft-technologie. Wij zijn zeer tevreden met de ondersteuning die we voor deze producten krijgen en maken intensief gebruik van de schaalbaarheid van deze software. Bovendien krijgen we met Outlook 2000 een naadloze en eenvoudige integratie met de Microsoft Office-productiviteitssoftware, waar we reeds geruime tijd gebruik van maken."

Deloitte & Touche begint de omvangrijke migratie met 1.500 werkplekken van de eerder met Deloitte & Touche gefuseerde VB Accountants, dat reeds gebruikmaakte van Outlook 97. Deze migratie wil het bedrijf in één weekend klaren. De resterende werkplekken, momenteel nog uitgerust met het mailsysteem Lotus cc:Mail, zullen vervolgens ook in één weekeinde migreren naar Outlook 2000.

Deloitte & Touche
Deloitte & Touche is met ruim 5.000 medewerkers en meer dan zeventig vestigingen één van de grootste organisaties in Nederland op het gebied van accountancy, belastingadvisering en consultancy. In het verlengde van deze disciplines beschikt de organisatie tevens over gespecialiseerde adviseurs op terreinen zoals subsidieverstrekking, corporate finance, pensioenproblematiek, automatisering, rekrutering en juridische dienstverlening. Internationaal maakt Deloitte & Touche deel uit van Deloitte Touche Tohmatsu, met 82.000 medewerkers in meer dan 130 landen. Deloitte & Touche heeft als financieel-zakelijke dienstverlener tienduizenden cliënten. Bij de dienstverlening aan kleine en middelgrote ondernemingen is Deloitte & Touche marktleider in Nederland. Daarnaast bedient Deloitte & Touche ook vele grote nationale en multinationale ondernemingen. De divisie VB Deloitte & Touche heeft een toonaangevende positie in de dienstverlening aan provincies, gemeenten, waterschappen en politieorganisaties.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, serverapplicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 Of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel,
telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.
Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie