Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

20 mln per jaar beschikbaar voor 'life sciences'

Datum nieuwsfeit: 26-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


MINISTERIE EZ

www.minez.nl

MIN EZ: voor 'life sciences' f 20 mln per jaar

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: persbericht
Nummer: 072
Datum: 26-05-1999

VOOR .LIFE SCIENCES. F 20 MLN PER JAAR BESCHIKBAAR

Minister Jorritsma verhoogt het budget voor de stimulering van starters in .life science. ondernemingen tot f 20 mln per jaar voor de komende 5 jaar. In haar eerdere .voortgangsbrief over het clusterbeleid. van 11 maart jl. had zij hier al f 7,5 mln per jaar voor beschikbaar gesteld. Dit schrijft zij in haar .Actieplan Life Sciences. dat vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd.

Uit onderzoek is gebleken dat Nederland op het gebied van .life sciences. een uitstekende wetenschappelijke kennisbasis heeft, maar dat ons land veel te weinig startende bedrijven kent op dit gebied. En .life sciences. groeit momenteel wereldwijd uit tot een belangrijk en hoogwaardig economisch cluster.

Het .Actieplan Life sciences. bevat vijf onderling met elkaar samenhangende activiteiten:
1 - Oprichten Platform .Life Sciences.: dit wordt een stichting die de hoofdlijnen van het actieplan bewaakt en verantwoordelijk is voor ondersteunende activiteiten als netwerkvorming, promotie, cursussen en bewustwording.
2 - Vergroten zaaikapitaal: onderzoekers kunnen een financiële bijdrage ontvangen voor onderzoek op het gebied van .life sciences. dat specifiek gericht is op het octrooieren en commercialiseren van vindingen en op het oprichten van een eigen onderneming vanuit een businessplan.
3 . Realisatie incubators: dit zijn behuizingen met moderne kantoorruimte en laboratoriumfaciliteiten, waar ook diverse vormen van begeleiding beschikbaar zijn.
In diverse steden zijn vooral universiteiten, samen met anderen, al plannen aan het ontwikkelen.
4 . Ondersteuning bij de aanschaf van onderzoeksapparatuur: aanschaf en gezamenlijk gebruik van dure apparatuur moeten .life science-onderzoek. bevorderen.
5 . Oprichten van een start-up participatiefonds: meefinancieren met private financiële partijen in startende bedrijven in deze risicovolle, kennisintensieve en op de lange termijn gerichte markt.

Voor de uitwerking van deze lijnen wordt f 20 mln vrijgemaakt voor de periode 2000 . 2004. Voor het aanloopjaar 1999 is f 5 mln beschikbaar. Minister Jorritsma streeft ernaar met dit initiatief per jaar 15 à 20 starters in de .life sciences. te genereren.

Het volledige actieplan staat op de internet-site van EZ: info.minez.nl/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie