Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen wil verordening winkeltijden aanpassen

Datum nieuwsfeit: 26-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

College stelt voor verordening winkeltijden aan te passen

Burgemeester en wethouders van Emmen stellen de raad voor de Verordening winkeltijden gemeente Emmen aan te passen. Het betreft een aanvulling op de zondagopenstelling van de detailhandel die gevestigd is in Parc Centrum Sandur.

De aanvulling is gebaseerd op artikel 3, lid 3 van de Winkeltijdenwet 1996. Dit artikel biedt de mogelijkheid om bij aanwijzing een deel of een gebied met toeristische aantrekkingskracht vrijstelling te verlenen van het verbod uit artikel 2 van Winkelsluitingswet om op zondag een winkel voor publiek geopend te hebben
Het college is van mening dat het voor de toeristische ontwikkeling van het bungalowpark Parc Sandur van belang is dat zondagopenstelling van de aanwezige detailhandel gedurende het hele jaar mogelijk moet zijn. Onderzoek bij vakantieparken van enig formaat heeft aangetoond dat een dergelijke openstelling eerder regel is dan uitzondering.

B en W stellen nu voor in de verordening een artikel op te nemen dat het verbod uit artikel 2 van de Winkelsluitingswet, in verband met de toeristische aantrekkingskracht van Parc Centrum Sandur, niet geldt voor de daar gevestigde detailhandel.

De openstelling is overlegd met het bestuur van winkeliersvereniging De Koepel.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, A. Croezen,
tel. (0591) - 68 54 09.
E-Mail: (A.Croezen@emmen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie