Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KSI International meldt goed eerste kwartaal 1999

Datum nieuwsfeit: 27-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KSI INTERNATIONAL

www.ksi.nl

KSI INTERNATIONAL MELDT GOED EERSTE KWARTAAL 1999

Automatiseerder KSI International N.V. heeft een goed eerste kwartaal 1999 gehad. Zowel netto-omzet als nettowinst ontwikkelen zich conform de eerder afgegeven verwachtingen. De eerder uitgesproken vooruitzichten dat de nettowinst van KSI over 1999 met 50 zal toenemen, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, blijft gehandhaafd.

De business units van KSI ontwikkelden zich in het eerste kwartaal volgens de verwachtingen. Alleen het resultaat van het in België gevestigde bedrijfsonderdeel KSI Automation loopt enigszins achter. De leverancier van de software die door KSI op de markt wordt gebracht, kampt met vertragingen in de oplevering van de nieuwe versie. Hierdoor kan niet worden voldaan aan door KSI gestelde kwaliteitseisen en is het verkoopproces (tijdelijk) vertraagd. De noodzakelijke maatregelen zijn genomen en verwacht wordt dat KSI Automation in juni 1999 weer beschikt over het volledig geteste softwarepakket. Het resultaat in België wordt grotendeels gecompenseerd door de bijdragen van andere activiteiten van KSI International.

Terugblik eerste kwartaal
In het eerste kwartaal heeft KSI verschillende allianties gesloten met strategisch interessante partners: Roccade Civility, Oracle Nederland en Three Ships Enterprises. Hiermee heeft KSI onder andere haar positie op het gebied van elektronisch bankieren en E-commerce verder verstevigd. Daarnaast nam KSI in het eerste kwartaal het internationaal opererende Screen Consultants over, dat professionele beleggers adviseert over de inrichting van dealing rooms en beleggingsafdelingen. De beoogde synergie tussen Screen en de andere business units van KSI is inmiddels een feit.
Het aantrekken van nieuwe ICT-professionals verloopt ondanks de krapte op de arbeidsmarkt goed. Het totaal aantal medewerkers van KSI is daarmee opgelopen tot 550 in mei 1999. Deze groei is te danken aan het regionale vestigingbeleid van KSI en de overname van Screen Consultants.

Profiel KSI International N.V.
KSI International beschikt over ICT-consultants op operationeel en hoogwaardig niveau. De diensten van deze professionals worden zowel in de vorm van consultancy als op projectbasis aangeboden. Daarnaast ontwikkelt KSI specialistische, innovatieve en unieke automatiseringstoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn de producten voor Elektronisch Bankieren, logistieke oplossingen, E-commerce en de Computer Based Trainingen voor de Microsoft applicaties. KSI richt zich met de door haar ontwikkelde systemen op relaties met grote groepen eindgebruikers. Met deze specialistische producten en diensten kan KSI haar klanten een totaalpakket aan ICT-diensten leveren.

Sinds haar oprichting in 1986 heeft KSI een sterke klantenbasis opgebouwd van middelgrote en grote ondernemingen uit voornamelijk de banken-, verzekerings-, telecommunicatie-, en logistieke sector. Samen met de ITé Groep en Screen Consultants telt KSI in mei 1999 ongeveer 550 medewerkers, verspreid over de veertien regionale vestigingen in de Benelux, twee in het Verenigd Koninkrijk en twee in Zwitserland. Over 1998 boekte KSI een nettowinst van NLG 3,5 miljoen (1997: NLG 0,9 miljoen). De netto-omzet bedroeg NLG 47,7 miljoen (1997: NLG 20,9 miljoen). Vanaf 4 december 1998 staat KSI International genoteerd aan de Nieuwe Markt van de Amsterdam Exchanges.

Voor nadere informatie:
KSI International N.V.
De heer T. Rijken, algemeen directeur
Telefoon: 030 688 8244
Fax: 030 686 8780

27 mei 99 09:02

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie