Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

van donderdagmiddag 27 mei 1999
15:19 donderdag 27 mei 1999

Bert Visser
0592 - 361290

*

De politie van Hoogeveen heeft een onderzoek naar de diefstal van benzine en diesel afgerond waarbij vijf verdachten uit Hoogeveen, Nieuweroord, Nieuw Balinge en Ter Apel waren betrokken. De zaak kwam aan het rollen toen drie van de vijf eind april bij een tankstation in Hoogeveen op heterdaad
werden betrapt op het tanken van benzine met een gestolen tankpas. Die tankpas hoorde bij een auto die de 35 jarige hoofdverdachte uit Ter Apel onder bedreiging met geweld
eind februari had gestolen van een 41 jarige inwoner van Hoogeveen. Al met al is bij tankstations in Tynaarloo en Hoogeveen tussen 6 februari en 25 april voor zon 30.000 gulden benzine en diesel getankt De drie handelden in opdracht van de hoofdverdachte. De brandstof werd doorverkocht voor een gulden voor een liter benzine en 65 cent voor een liter diesel. Het onderzoek heeft geen helers opgeleverd. Een bijrol was weggelegd voor de 31 jarige vriendin van de hoofdverdachte. Zij had een van de autos waarmee getankt werd op haar naam laten zetten.
In deze zaak zijn twee autos inbeslaggenomen en is een ontnemingsprocedure gestart.
Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

*

Een 20 jarige inwoonster van Beilen heeft donderdagmorgen een dagvaarding voor snelrecht gekregen.
Ze werd op heterdaad betrapt bij het stelen van twee pakjes shag bij een winkel aan de Weverstraat in Beilen.
In Hoogeveen heeft een 51 jarige winkeldief uit die plaats staat een schikkingsvoorstel te wachten van 450 gulden voor de diefstal van twee pakjes shag uit een supermarkt aan de De Nije Nering. Het was niet de eerste keer dat de man werd betrapt op winkeldiefstal. Hij mag niet weer in de betrokken supermarkt komen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie