Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 27-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Persberichten 20-05-1999 t/m 27-05-1999
Oegstgeest

Ongeval met gewonden.
Op donderdag 20 mei 1999, omstreeks 13.45 uur, ontstond er een file op de westelijke afrit van Rijksweg A44 te Oegstgeest, i.v.m. wegwerkzaamheden aan o.a. de Tjalmaweg. Een 28-jarige autobestuurder uit Rotterdam, die de vanuit de richting Amsterdam de afrit op wilde rijden, bemerkte te laat dat er een file was ontstaan en botste achterop de laatste auto van de file. Deze auto werd bestuurd door een 27-jarige man uit De Kwakel. Deze botste vervolgens tegen de voor ham staande auto. De beide bestuurders liepen onbekend nekletsel op en werden met een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Hun voertuige werden met een takelwagen afgevoerd.

Sassenheim

Snelheidscontrole
Op donderdag 20 mei 1999, werd er door de politie in het belang van de verkeersveiligheid tussen 13.00 en 15.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdstraat te Sassenheim. De controle werd gehouden op het gedeelte van de Hoofdstraat, dat sedert begin april 1999, bij de bebouwde kom hoort. De grens van de bebouwde kom is verlegd vanaf de Wasbeeklaan naar de Warmonderweg te Sassenheim. Kennelijk zijn de autobestuurders hier nog niet aan gewend. Tijdens de controle reden er 304 van de 1580 passanten te snel. Dit is ongeveer 20 procent. Er mocht aldaar dus max. 50 km/u gereden worden. De snelste bestuurder reed 101 km/u. De bestuurders zullen binnenkort de acceptgiro van de boete in de bus ontvangen.

Katwijk

Woninginbraak
Op donderdag 20 mei 1999, werd er tussen 09.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Boekhorststraat te Katwijk. Mogelijk was de voordeur van de woning niet met het nachtslot afgesloten, zodat men d.m.v. het zgn. "flipperen" is binnengedrongen. In de woning werden alle kasten en laden doorzocht. Er werd o.a. een fototoestel en wat geld weggenomen. Een onderzoek wordt ingesteld.

Warmond

Snelheidscontrole
Op donderdag 20 mei 1999, werd er door de politie i.v.m. de verkeersveiligheid tussen 10.00 en 12.15 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Herenweg te Warmond. Van de 670 passanten reden er 38 te snel. Dit is iets meer dan 5 procent. Ter plaatse mocht (in de bebouwde kom) max. 50 km/u gereden worden. Van de gecontroleerde automobilisten reed de snelste 79 km/u. Zij krijgen binnenkort de acceptgiro in de bus.

Diefstal personenauto
Tussen donderdag, 20 mei 22.45 uur en vrijdag, 21 mei 07.15 uur is vanaf de Parklaan een blauw-kleurige personenauto, merk Mercedes, type C180, gestolen. Hoe de auto is ontvreemd is niet bekend. De eigenaar heeft aangifte van diefstal gedaan.
Sassenheim
Aanhoudingen na vernielingen
In de nacht van vrijdag, 21 op zaterdag, 22 mei (Luilaknacht) heeft de politie vijf minderjarige inwoners uit Sassenheim aangehouden omdat zij in de omgeving van de van Alkemadelaan diverse vernielingen hadden aangericht. Er werd door hen o.a. een lantaarnpaal en een vlaggemast afgebroken. Na verhoor zijn de jongeren heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en een rekening zal volgen.
Auto in brand
Op zaterdag, 22 mei omstreeks 04.15 uur ontdekte de bemanning van een surveillanceauto dat een op de Wilhelminalaan geparkeerde personenauto in brand stond. De gealarmeerde brandweer heeft de brand geblust. De technische recherche heeft een technisch sporenonderzoek verricht aan de geheel uitgebrande auto omdat brandstichting niet uitgesloten wordt.

Warmond

Negeren stopteken klaarovers
Bij de politie werd melding gemaakt van het feit dat op dinsdagmorgen totaal 14 fietsers het stopteken van de klaarovers hadden genegeerd bij de oversteekplaats bij het gemeentehuis. De politie laat weten hier meer toezicht op te zullen gaan houden en niet zal schromen proces-verbaal uit te schrijven.
Sassenheim
Aanrijding met letsel
Op zaterdag, 22 mei omstreeks 19.15 uur vond op de oostelijke rijbaan van rijksweg 44 ter hoogte van de Kaagbrug een aanrijding tussen drie personenauto's plaats. Een van de bestuurders, 'n 43-jarige inwoner uit Rijnsburg bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en in aangehouden. Bij ademanalyse aan het politiebureau blies de man 925 microgram/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De vier inzittenden van een van de auto's zijn met nekklachten overgebracht naar het LUMC.
Inbraak in bedrijfspand
In de nacht van 21 op 22 mei is ingebroken in een bedrijf aan de schoolstraat. Nadat een raam was opengebroken werden in het kantoor kasten en laden doorzocht. Een geldkist met een onbekend geldbedrag is buitgemaakt. Van de inbraak is aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche stelt een onderzoek in.
Aanhouding potloodventer
De politie heeft op zaterdag, 22 mei omstreeks 11.30 uur een 41-jarige inwoner uit Weesp aangehouden omdat hij die ochtend tegenover twee trimsters voor het schaamtegevoel kwetsende handelingen pleegde. De vrouwen hebben aangifte gedaan van openbare schennis. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Warmond

Aanvaring
Op zondag, 23 mei omstreeks 12.15 uur vond op de Zijl ter hoogte van het pontje naar de Merenwijk een aanvaring plaats tussen een plezierjachtje uit Heemstede en een veertig ton wegend passagiersschip afkomstig uit Amsterdam. Het passagiersschip raakte het pleziervaartuig aan de achtersteven waarna het vervolgens werd omgeduwd en daarna midscheeps geramd. De opvarenden van het plezierjachtje, een gezin van vier personen afkomstig uit Heemstede, zijn bijtijds van boord kunnen springen waarna zij door passerende schepen in veiligheid werden gebracht. Bij een bewoner woonachtig aan de Zijldijk konden zij bijkomen van het hachelijke avontuur. Na te zijn leeggepompt is het jachtje afgemeerd in een nabijgelegen jachthaven. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.

Sassenheim

Eenzijdig verkeersongeval met letsel
Op zondag, 23 mei omstreeks 19.00 uur vond op de Warmonderweg nabij het Motel Sassenheim 'n eenzijdig verkeersongeval plaats. Een personenauto, bestuurd door een 73-jarige inwoner uit Sassenheim reed, komende uit de richting van Warmond, in een bocht rechtdoor en raakte hierdoor in een sloot. De bestuurder, die knel kwam te zitten in zijn vooertuig, is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Zwaar gewond is hij per ambulance afgevoerd naar het LUMC. De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat de man achter het stuur onwel is geworden.

Valkenburg

Poging woninginbraak
Omdat er goed hang- en sluitwerk was aangebracht is een inbraak in een woning aan het Duinzicht voorkomen kunnen worden. De bewoner bemerkte op zondag, 23 mei braakschade aan zijn balkondeur. Met behulp van een schroevedraaier is getracht het slot van die deur te forceren. Gelukkig is het dus bij een poging gebleven.
Inbraak bedrijfskantoor
In het Pinksterweekend is ingebroken in een bedrijf aan de Haarlemmerstraatweg. In het kantoor zijn diverse kasten en laden doorzocht en deuren opengebroken. Ook werkkastjes van het personeel zijn opengebroken en doorzocht. Voor zover thans bekend wordt er alleen een onbekend geldbedrag vermist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Warmond

Inbraak bedrijf
Tussen zondag, 23 mei 12.00 uur en maandag, 24 mei 07.30 uur is er ingebroken in een bedrijf gelegen aan de v.d. Woudestraat. Door het openwrikken van een raam wist men in het pand te komen. In het pand zijn vele laden en kasten doorzocht. Door de daders is een onbekend bedrag aan geld weggenomen. Via de voordeur heeft men het pand verlaten. De technische recherche stelt een technisch sporenonderzoek in.

POLITIETOEZICHT OP WATER WEER GESTART

De politie is deze maand weer gestart met haar toezichthoudende taken op het water. De agenten houden, net als voorgaande jaren, met name toezicht op snelheidsovertredingen van vaartuigen op de Warmonder Leede, de Kagerplassen en het Oegstgeester Kanaal. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan eventuele milieu-overtredingen en worden heling- en milieucontroles uitgevoerd.

Duin- en Bollenstreek
Voor 1999 heeft de politie, net als in voorgaande jaren, zeventig vaarsurveillances in de planning opgenomen. Tot eind augustus zullen de agenten op het water te vinden zijn. Met behulp van hun herkenbare politie-speedboot zullen zij onder andere weer de snelheid van vaartuigen gaan controleren. Met name de Warmonder Leede en het Oegstgeester Kanaal krijgen extra aandacht. Over deze locaties krijgt de politie namelijk regelmatig overlastmelingen over (te) hardvarende boten binnen. Op deze wateren geldt een maximum snelheid van 6 km/u. Op de Kagerplassen mag alleen snel gevaren worden in het speciaal daarvoor aangewezen gebied en moet men in het bezit zijn van een vergunning van de gemeente Warmond. Ook op de Kagerplassen houdt niet iedereen zich aan de regels, zo bleek afgelopen jaar. Twaalf schippers kregen toen een bekeuring omdat zij buiten het snelvaargebied te snel voeren en dertien schippers voor het snelvaren zonder vergunning in het snelvaargebied. Uiteraard letten de agenten ook weer op o.a. de aanwezigheid van zwemvesten en brandblussers, de juiste registratie van de boot en de minimumleeftijd van de schippers.

Visserij- en milieucontroles
Tijdens de vaarsurveillances worden ook vissers nauwlettend in de gaten gehouden. Zesentwintig sportvissers kunnen dat inmiddels beamen. Zij werden namelijk vorig jaar tijdens de vaarsurveillances door de politie gecontroleerd. Drie van hen hebben daar een nare ervaring aan over gehouden. Zij kregen een bekeuring omdat zij niet de vereiste papieren bij zich hadden. Naast visserij- aangelegenheden hebben ook milieu-overtredingen de aandacht van de agenten. Tegen aanmeren in het riet, of bijvoorbeeld het lozen van bilgewater wordt onverbiddelijk opgetreden.

Preventie en Helingbestrijding
Criminaliteitsbestrijding door de politie beperkt zich niet tot "land", maar strekt zich ook uit tot "water". Dat dit geen overbodige luxe is blijkt wel uit de politieregistratie over 1998. "De hermandad" kreeg vorig jaar namelijk een kleine vijftig meldingen en aangiften binnen van diefstal van spullen uit of vanaf een vaartuig. Recreatiegemeente Warmond scoorde het hoogst met negentien, gevolgd door Oegstgeest en Rijnsburg met tien aangiftes. In Katwijk deden vijf mensen aangifte, zowel in Sassenheim als in Valkenburg kwam een aangifte van diefstal uit of vanaf een boot binnen. Bij de politie in Katwijk en Warmond kwamen eenentwintig aangiftes en meldingen binnen van diefstal van een boot. Bij de politie in Sassenheim en Rijnsburg drie en op het politiebureau in Oegstgeest acht. Om dergelijke diefstallen te bestrijden geeft de politie desgevraagd voorlichting hoe diefstal en inbraak het beste voorkomen kan worden. Zo heeft de politie vorig jaar tijdens de schippertjesdagen in Warmond een voorlichtingsstand bemand. Een ander wapen in de strijd tegen criminaliteit op het water zijn de helingcontroles. Tijdens de vaarsurveillances van de politie werden vorig jaar in Sassenheim en Warmond bijvoorbeeld elf watersportbedrijven bezocht. Tijdens deze controles werden ruim driehonderd buitenboordmotoren op herkomst gecontroleerd, waarvan er twee als gestolen geregistreerd bleken te staan. De politie is van plan dit jaar, naast watersportbedrijven, ook in jachthavens helingcontroles uit te gaan voeren. De politie zal vooral op het water te vinden zijn bij goede of uitstekende weersomstandigheden. Hierdoor kan optimaal ingespeeld worden op het dan meestal grote aanbod van recreatief scheepvaartverkeer. De surveillances op het water worden uitgevoerd door een groep van tien speciaal opgeleide agenten die vallen onder het korps Hollands Midden, district Duin- en Bollenstreek Zuid. Bij een aantal controles werken zij samen met hun collega's van de politie te water van het Korps Landelijke Politiediensten. Ook staan er een aantal controles gepland die in samenwerking met medewerkers van het Hoogheemraadschap Rijnland worden gehouden.
Laatst bijgewerkt op 27-05-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...