Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars prijsvraag Ontwerp een site voor UvA-studenten

Datum nieuwsfeit: 27-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

Winnaars prijsvraag Ontwerp een site voor UvA-studenten

Tijdens de officiële heropening van het Studiecentrum Roeterseiland, op 26 mei 1999, zijn de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag 'Ontwerp een site voor UvA-studenten'. De deelnemers werd gevraagd een site te ontwerpen voor hun medestudenten. Ze mochten zelf bepalen welke informatie, links en interactieve elementen er op de site aanwezig moesten zijn. De prijsvraag werd georganiseerd door het Informatiseringscentrum van de UvA en de redactie van UvAweb. De deskundige jury ontving 17 inzendingen, waarvan er uiteindelijk vijf zijn genomineerd.

De winnaars
De eerste prijs (fl. 5000,-) is gewonnen door Wessel van leeuwen, Thijs Muller en Sumit Mehra. Zij ontwierpen een site (de StudentenHomepage) die volgens de jury 'een digitale gemeenschap creëert' en 'handige en essentiële informatie bevat'. De site bevat veel speelse en serviceverlenende elementen, waaronder een klaagmuur voor studenten.

De gedeelde tweede prijs ging naar Erik van der Pluym, Daniël Peters en Frank den Bieman (Redesigning www.uva.nl) en Joost Blom (Stuva-web). Eerstgenoemde site kreeg veel waardering vanwege de creatieve opzet en gebruiksvriendelijkheid. De site van Joost Blom viel vooral op door het goede informatieaanbod voor studenten en de heldere en duidelijke navigatie.

Laatste wijzigingen: 27 mei 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie - Joris van den Heuvel

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie