Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BMW controleert airbag-regeleenheid en remmechaniek

Datum nieuwsfeit: 27-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMW controleert airbag-regeleenheid en remmechaniek van de nieuwe 3-serie Rijswijk, 27-5-1999.

BMW vraagt alle bezitters van de vorig jaar geïntroduceerde 3-serie om hun auto door de BMW dealer te laten controleren. Bezitters van deze modellen krijgen hierover schriftelijk bericht; de werkzaamheden vergen ongeveer een half uur.

Tijdens de kwaliteitscontrole door BMW is vastgesteld dat onder bepaalde extreme omstandigheden de zij-airbags aan één zijde mogelijk te vroeg kunnen worden geactiveerd. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als met hoge snelheid door een diepe kuil in het wegdek of over een stoeprand wordt gereden. Om te kunnen garanderen dat de zij-airbags alleen door een ongeval worden geactiveerd, is een software update van de airbag-regeleenheid noodzakelijk.

Voorts is vastgesteld dat bij een enkele 3-serie een borgveer in de verbinding van het rempedaal met de rembekrachtiger mogelijk niet juist is gemonteerd. In dat geval bestaat de kans dat, al naar gelang de kracht en de frequentie waarmee wordt geremd, de borgveer loslaat en de voorgenomen remmanoeuvre niet meer wordt uitgevoerd. Teneinde elk risico - hoe gering ook - uit te kunnen sluiten dient deze veer op juiste montage te worden gecontroleerd.

TERUG

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie