Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw Almeers stadshart van start

Datum nieuwsfeit: 28-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 139

18 mei 1999

BOUW ALMEERS STADSHART VOLGENDE WEEK VAN START

Vrijdag 28 mei is de officiële start van de bouw van het nieuwe Stadshart van Almere. Er wordt dan begonnen met de bouw van de parkeergarage onder het uitgaansgebied aan het Weerwater. Deze garage biedt straks aan de bezoekers van het theater, de pop- en muziekzaal, de disco, het hotel en de horecagelegenheden zon 500 parkeerplaatsen. De realisatie van deze parkeergarage is de start van een reeks van bouwactiviteiten die vanaf nu in dit gebied gaan plaatsvinden. Het ontwerp van de garage is van Floris Alkemade van het Office for Metropolitan Architecture, het bureau van Rem Koolhaas. Rem Koolhaas zelf is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig ontwerp zoals dat in het masterplan van het stadscentrum, ´Almere, stad aan het water´ in september 1997 is vastgesteld.

Na het werk achter de schermen is nu de tijd aangebroken om daadwerkelijk de geplande gebouwen te gaan realiseren. In de eerste fase van de realisatie betreft dit de verwezenlijking van de in het masterplan geplande culturele- en uitgaansvoorzieningen en woontorens aan het water. Later (2000/2001) gevolgd door het theater en de Megabioscoop die de overgang vormen van het uitgaansgebied naar het gebogen maaiveld. De realisatie van de verschillende projecten zullen de komende jaren elkaar snel opvolgen.

De start van de realisatie van een compleet stadshart, is vanaf nu een feit. Een stadshart waar het bestaande centrum en het nieuwe deel samen Almere een ander aanzien geven. Almere ondergaat een identiteitsverandering die zich gaandeweg steeds duidelijker zal aftekenen. De nieuwe gebouwen gaan een prominente plaats innemen in de skyline van de stad en geven daarmee Almere een grootstedelijk aanzien. Een modern en levendig stadshart komt tot onwikkeling, een stadshart dat hoort bij de omvang en allure van Almere, gebaseerd op de groei van Almere en afgestemd op een inwonertal van 185.000.

Aangezien deze start een overgang is van de planvorming naar de realiteit is het een markante mijlpaal in de korte historie van het stadscentrum. Daarom wil de gemeente dit heuglijk feit niet ongemerkt voorbij laten gaan en vooral het Almeers publiek trakteren op een feest.
Het feest is een voorproefje van wat de Almeerders straks in dit uitgaansgebied te wachten staat. Theater, muziek, lekker eten en drinken zijn daarom de belangrijkste ingrediënten. Op 28 mei a.s. organiseert de dienst Stadscentrum het Festival Stadshart Almere op het veld aan het Weerwater grenzend aan de Flevostraat en Meeresteinkade. Het feest begint om 20.30 uur met straattheater en muziek van de Veronica drive-in disco en sluit af met een vuurwerk om 23.45 uur.

De officiële start van de bouw is s middags om 15.00 uur tijdens het genodigden programma. De officiele onthulling van het nieuwe stadshart logo vindt plaats in het programma tussen 18.00 en 20.00 uur voor met name alle ondernemers en direct betrokkenen uit het bestaande deel van het stadshart. Want bij een nieuwe identiteit hoort een nieuw logo. Dus vanaf dat moment zal de vlag met het logo van Stadshart Almere fier wapperen en een ieder er op attenderen dat Almere bouwt aan een hart voor haar stad.

CAPTION: Programma

20.30 - 22.30 straattheater met acrobatiek, jongleur, dweilorkest, objecttheater, klassieke straatviolist, mimetheater, theaterclownerie, fakir-slangenact, flamenco-danseressen, levende standbeelden, vuurspuwer en straatcircusact diverse stands met snacks en drankjes, groot podium met Veronica FM drive-in show
22.30 - 23.00 Anita Meyer
23.00 - 23.15 Sylvia Samson
23.15 - 23.45 Two Brothers
23.45 - 00.00 vuurwerk


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie