Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bibliotheek Apeldoorn wint WebWijzer Award Mei 1999

Datum nieuwsfeit: 28-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bibliotheek Apeldoorn wint de WebWijzer Award Mei 1999

VOORBURG, 28 MEI 1999 De Internetsite van de bibliotheek Apeldoorn heeft de zesde WebWijzer Award gewonnen. Deze site is volgens de jury zeer compleet, gebruiksvriendelijk, interactief en qua opmaak sober en smaakvol. De WebWijzer Award is een prijs die een vakjury maandelijks toekent aan sites van overheden, musea en archiefdiensten. De prijs is ingesteld door minister van Boxtel.

De site van de bibliotheek van Apeldoorn heeft uitstekende zoekmogelijkheden die bezoekers van de site toegang geeft tot de bibliotheek. Ze kunnen niet alleen kijken of een boek, tijdschrift, video, CD of CD ROM in het bezit van de bibliotheek is maar kunnen on line ook zien of het al dan niet uitgeleend is en in welke vestiging het te verkrijgen is. Desgewenst kan men het artikel zelfs reserveren. Bezoekers kunnen ook digitaal suggesties doen voor aan te schaffen materiaal.

Het is een toegankelijke site waarbij de makers zijn uitgegaan van de behoeften van de bezoekers. De vormgeving is eenvoudig, zonder al te veel toeters en bellen. Aardig is ook het jeugdweb op de site dat een aantal voor kinderen interessante links bevat met een hoog informatiegehalte.

Op de site is te zien dat de bibliotheek voor uiteenlopende doelgroepen Internetcursussen verzorgt (aanmelden kan uiteraard on line) wat er naast de eigen site van hoog kwalitatief niveau op duidt dat deze bibliotheek met de tijd meegaat. De jury is van mening dat de site brede navolging onder bibliotheken verdient

De jury

De jury van de WebWijzer Award is ingesteld in het kader van het project Communicatie Overheid - Burger (COB) door Minister R.H.L.M. van Boxtel, belast met het over-heidsinformatiebeleid. Het project COB is onderdeel van het 'Actieprogramma Elektronische Overheid'.

De jury werkt volstrekt onafhankelijk en bestaat uit Michel Marijnen (burgemeester gemeente Roosendaal en voorzitter commissie Informatiebeleid, Beleidsanalyse en Automatisering van de VNG), Matt Poelmans (programmaleider Overheidsloket 2000 en oud-wethouder Oegstgeest), Casper Van Riet (communicatieadviseur Consumentenbond), Frans Weerts (journalist en web-coördinator Binnenlands Bestuur) en juryvoor-zitter Peter van der Wel (directeur stichting Electronic-highway Platform Nederland).

Eerder ging de WebWijzer Award naar Statline van het Centraal Bureau van de Statistiek (april '99), het Jongerenloket van de Belastingdienst (maart '99), de Eerste Kamer (februari '99), de informatiesystemen PIGA en BISA van de gemeente Amsterdam (januari '99) en Het Limburgs historisch en volkskundig Museum Venlo (december '98).

Meer informatie

Voor meer informatie over het rapport en de jury van de WebWijzer Award kunt u contact opnemen met Peter van der Wel, Voorzitter van de Jury, (jury@webwijzer.net), 070 - 3373 624 (06 - 558 533 16). U kunt ook een kijkje nemen op de website van de jury: www.jury.webwijzer.net

Voor meer informatie over de site van de Bibliotheek Apeldoorn kunt u terecht bij voorlichter de heer Meyerink, p.verheul@bibl-apeld.nl, 055 - 526 84 00.

De Bibliotheek Apeldoorn is te vinden op www.bibl-apeld.nl/.

De WebWijzer Award is gelieerd aan de WebWijzer. De WebWijzer bevat verwijzingen naar functionaliteiten op sites van overheden en culturele instellingen die bijzonder zijn in de zin dat ze vernieuwend, verassend, bijzonder of juist voor iedere organisatie haalbaar zijn: www.webwijzer.net/


********************************

Bart-Jan Flos
VB Deloitte & Touche Management Consultants
Postbus 636, 3430 AP Nieuwegein
tel: 030 - 607 2385 fax: 030 - 6042 354

(BartJan.Flos@vb.nl)
Bezoek onze site: www.deloitte.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie