Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljoen gulden voor tieneropvang in Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 28-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen28 mei 1999

Miljoen gulden voor Tieneropvang in Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen krijgt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een subsidie van bijna een miljoen gulden voor het project Tieneropvang Hoogeveen. De gemeente sluist deze subsidie door naar de Stichting Kinderopvang Hoogeveen (SKH), initiatiefnemer van het project. De SKH wil de bestaande tieneropvang in Hoogeveen verder uitbouwen, o.a. door de bestaande opvang aantrekkelijk te houden of te maken. De inbreng van de jeugd zelf staat hierbij centraal.

De SKH zal binnen de Tieneropvang samenwerken met andere instellingen, bijvoorbeeld op het gebied van sport en muziek. Ander belangrijk aspect van het project is 'effectmeting': de SKH onderzoekt of de tieneropvang positieve effecten heeft op tieners en of het overlast en schooluitval vermindert.

De subsidietoekenning van het ministerie van VWS is het antwoord op de aanvraag in februari dit jaar. Het ministerie verleent de subsidie verspreid over vijf jaar, vanaf 1999 tot en met 2003. Het ministerie ondersteunt 67 innovatieve lokale projecten in heel Nederland. VWS wil via deze projecten onder andere gegevens krijgen voor het toekomstig rijksbeleid voor tieneropvang.

Het totale subsidiebedrag is f. 964.650,-. Voor 1999 bedraagt de subsidie f. 115.665,-. Gekoppeld aan de subsidie zit begeleiding en landelijke coördinatie via het ministerie. De begeleiding is gericht op deskundigheidsbevordering en uitwisseling.

© Copyright Gemeente Hoogeveen, 1997, 1998, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie