Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Almere neemt maatregelen tegen legionellabesmetting

Datum nieuwsfeit: 28-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 160

28 mei 1999

GEMEENTE NEEMT MAATREGELEN IN ALLE SPORTHALLEN OM LEGIONELLABESMETTING TE VOORKOMEN

Nadat donderdag in drie sportaccommodaties van de gemeente de aanwezigheid van de legionellabacterie is geconstateerd, zijn er inmiddels in alle gevallen maatregelen genomen om de aanwezigheid van de bacterie te bestrijden. In de meeste accommodaties is het voldoende om het systeem door te spoelen met water van meer dan 60 graden in combinatie met een goede ventilatie. Enkele sportzalen zullen in verband met deze ontsmetting enkele uren gesloten worden.

Wat de gesloten Sporthal Haven betreft is besloten deze in verband met een toernooi vandaag te openen maar de doucheruimtes af te sluiten. De sporters kunnen gebruik maken van de douches van het naast gelegen zwembad dat een gescheiden watercircuit heeft en waar geconstateerd is dat er zich geen bacteriën bevinden. Ook de sporthal in Waterwijk is na een grondige doorspoelbeurt weer in gebruik genomen. Sportzaal de Hoven blijft dicht tot eind volgende week nadat nieuwe monsters hebben uitgewezen dat de reiniging hier voldoende effect heeft gehad.

De infolijn van de GGD waar mensen terechtkunnen met vragen over de legionellabacterie is donderdagavond en vrijdag veelvuldig gebeld. Naar schatting kwamen zo´n 200 telefoontjes binnen van verontrustte sporters en ouders van schoolkinderen. De infolijn is ook op zaterdag en zondag tussen 10 en 16 uur bereikbaar. Tot op heden is er geen geval van besmetting bekend. Voor alle sportaccommodaties zijn ook voor de langere termijn maatregelen genomen. Volgende week is er voor iedere sporthal een beheersplan dat voorziet in de wijze waarop de ontsmetting met regelmaat moet plaats vinden. In die gevallen waar dat nodig is, moeten ook wijzigingen in het watersysteem worden voorgesteld om besmetting van delen van het leidingsysteem te voorkomen.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie