Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computer Associates boekt recordresultaten

Datum nieuwsfeit: 28-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Computer Associates

Persbericht

COMPUTER ASSOCIATES BOEKT

RECORDRESULTATEN OVER 1999

OMZET UIT CLIENT/SERVER-PRODUCTEN GROEIEN MET 29 PROCENT TOT 2,5 MILJARD DOLLAR VOOR GEHELE FISCALE JAAR

Nieuwegein, Islandia NY, 28 mei 1999 – Computer Associates International, Inc. (CA) heeft recordresultaten bekend gemaakt voor zowel het vierde kwartaal als het gehele fiscale jaar 1999.

In het 31 maart beëindigde vierde kwartaal bedroeg de omzet 1,6 miljard dollar, een groei van 11 procent ten opzichte van de 1,5 miljard die het vierde kwartaal van fiscaal 1998 te zien gaf. De omzet uit client/server-producten nam toe tot 802 miljoen dollar, vergeleken met 640 miljoen dollar over dezelfde periode een jaar eerder. De omzet die gerealiseerd werd door Professional Services groeide 121 procent tot 93 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 457,9 miljoen dollar of $0,83 per aandeel (verwaterd) tegenover 422,8 miljoen dollar of $0,75 per aandeel in fiscaal 1998. Hierbij zijn de voorzieningen die zijn getroffen voor het bod op de aandelen Computer Sciences Corporation buiten beschouwing gelaten.

Voor het gehele boekjaar 1999 bedroeg de omzet 5,3 miljard dollar. Dat is een toename van 11 procent ten opzichte van de 4,7 miljard dollar omzet over het boekjaar 1998. De nettowinst en de winst per aandeel (exclusief een voorziening als gevolg van een aandelenuitgifte die gerelateerd is aan het ‘1995 Key Employee Stock Ownership Plan’) bedroegen respectievelijk 1,3 miljard dollar en $2,31 (verwaterd) tegenover 1, 2 miljard dollar en $2,10 (exclusief de voorzieningen in verband met het bod op de aandelen Computer Sciences Corporation).

Exclusief voorzieningen als gevolg van de afschrijving van aangeschafte programmatuur en ‘goodwill’ in verband met eerdere acquisities bedroeg de operationele winst van CA in fiscaal 1999 circa $2,59 per aandeel.

"De snelle adoptie van Internet en andere communicatietechnieken hebben wereldwijd een dramatisch effect op de markt", zegt CA Chairman en Chief Executive Officer Charles B. Wang. "CA stelt haar gebruikers in staat om onder deze marktomstandigheden concurrentievoordelen te behalen die zijn gebaseerd op de vooruitgang die we hebben geboekt op terreinen als visualisatie en neurale netwerktechnologie voor zakelijke toepassingen."

In een commentaar op de sterke groei die CA in al haar activiteiten momenteel kent, zegt Sanjay Kumar, CA President en Chief Operating Officer: "We zijn erg blij met de groei die we in de client/server-markt ervaren en waar de Unicenter-productfamilie door steeds meer klanten wordt gebruikt. Onze Global Professional Services-organisatie ontwikkelt zich voorspoedig, doordat gebruikers steeds meer een beroep op CA doen voor ondersteuning bij het maximaliseren van de voordelen die zij kunnen halen uit hun gedane investeringen in technologie. Met onze zogeheten ‘outcome focused’ benadering onderscheiden we ons duidelijk van de concurrentie. Onze aanpak is dan ook erg goed ontvangen door gebruikers."

CA en het Amerikaanse Ministerie van Justitie werden het onlangs eens over de voorwaarden die gesteld worden aan de overname door CA van Platinum Technology International Inc. CA betaalt hiervoor 3,5 miljard dollar via een bod in contanten op de aandelen van Platinum. Deze overname – de grootste in de historie van de software-industrie – vormt een aanvulling op de software en diensten die CA aanbiedt op terreinen als e-commerce, business en data modellering, databasehulpmiddelen, datawarehousing, beheeroplossingen en applicatie-ontwikkeling.

"Nu de toestemming van het Ministerie van Justitie is ontvangen, kunnen we beginnen met het integreren van de activiteiten van beide ondernemingen", zegt Kumar. "Deze transactie is een voorbeeld van de nadruk die CA legt op het aan klanten kunnen aanbieden van steeds bredere oplossingen waarmee zij hun zakelijke doelstellingen kunnen bereiken. CA is nu de enige onafhankelijke aanbieder van software en dienstverlening die zowel over de expertise als de productlijn beschikt om oplossingen te kunnen aanbieden voor zowel enterprise management als informatie management."

CA heeft onlangs ook Jasmine TND aangekondigd, een innovatieve en intelligente informatie-infrastructuur. Jasmine TND biedt gebruikers de mogelijkheid om waardevolle en ‘network enabled’ applicaties te ontwikkelen die effectief gebruik maken van een brede reeks van informatiebronnen, Internet-gerelateerde communicatiefaciliteiten en apparatuur voor eindgebruikers. Gebruikers kunnen hierdoor een belangrijke voorsprong ten opzichte van hun concurrenten ontwikkelen in de snel veranderende e-business markt. De innovatieve Neugents neurale agenttechnologie van CA die in staat is complexe en voorheen onopgemerkte patronen in grote hoeveelheden gegevens te ontdekken. Met deze technologie kan een nieuwe generatie applicaties worden ontwikkeld, waarmee de situatie in bijvoorbeeld een zakelijk marktsegment of in een technische beheeromgeving kan worden geanalyseerd. Belangrijk voordeel hierbij is dat Neugents in staat zijn veranderingen te voorspellen en bovendien voorstellen kunnen doen voor acties en maatregelen die op deze veranderingen inspelen.

Hoogtepunten uit het vierde kwartaal

* CA neemt Computer Management Sciences Inc. (CMSI) over, een bedrijf dat is gespecialiseerd in maatwerkinformatiesystemen voor Fortune 1000-ondernemingen. De acquisitie van CMSI – dat nu deel uitmaakt van CA Global Professionals Services – zal het ontwikkelen van innovatieve toepassingen die zijn gebaseerd op Unicenter TNG- en Jasmine-technologieën verder helpen versnellen.
* CA en Red Hat Software Inc. annonceren een brede overeenkomst die de acceptatie van Linux door grote zakelijke gebruikers aanzienlijk kan versnellen. De overeenkomst behelst onder andere het verspreiden van een miljoen gratis kopieën van gebundelde softwareproducten.

* CA en Intel besluiten samen te werken aan een op Unicenter TNG gebaseerde toolkit die softwareontwikkelaars en gebruikers in staat stelt om optimaal gebruik te maken van de nieuwe Processor Serial Number-functionaliteit van de nieuwe Intel Pentium III.
* CA betreedt de automarkt via de annoncering van UniFleet, een innovatieve oplossing voor het beheren van grote wagenparken en waarmee zowel de omzet uit de beschikbare wagens kan worden vergroot als de operationele kosten kunnen worden verlaagd.
* Dell Computer Corporation certificeert CA’s ARCserveIT opslagsoftware en besluit deze software als onderdeel van de nieuwe PowerVault ‘Storage Area Network’-te verkopen en te ondersteunen. ARCserveIT is het eerste softwareproduct dat hiervoor door Dell is geselecteerd.

* CA kondigt ‘Millennium Watch’ aan, een dienstverlening die een specifieke groep van gebruikers van ‘Y2K-compliant’-producten van CA in staat stelt om de laatste fasen te voltooien van hun programma om klaar te zijn voor de eeuwwisseling.

* CA biedt gebruikers de mogelijkheid om de Neugents gratis 30 dagen te evalueren en te testen. Neugents bieden innovatieve mogelijkheden voor patroonherkenning en neurale netwerktechnologie voor enterprise management.

* CA en Eastern Communications Group Ltd (Eastcom), een toonaangevend Chinees telecommunicatiebedrijf, kondigen de start aan van Hangzhou Eastcom CA Software Co. Ltd, een joint venture die is gericht op de markt voor mobiele communicatie.
* Om tegemoet te kunnen komen aan de behoefte van middelgrote en grote organisaties voor een effectieve en betaalbare bescherming tegen virussen, annonceert CA InoculateIT Advanced Edition. Ook komt ControlIT Advanced Edition beschikbaar, een product voor het op afstand bieden van toegang tot informatiesystemen. ControlIT Advanced Edition wordt alleen via het indirecte kanaal geleverd.
* CA versterkt zijn koppositie in de markt voor virusbestrijding met de overname van Cybec Pty Ltd, de Australische ontwikkelaar van het toonaangevende antivirusproduct Vet.

* CA’s InoculateIT behaalt een ‘perfect score’ bij een onafhankelijk test van producten voor het opsporen en onschadelijk maken van virussen dat is uitgevoerd door West Coast Labs. InoculateIT blijkt alle momenteel bekende virussen onschadelijk te maken. CA’s ARCserveIT krijgt van de lezers van de Aziatische editie van PC Week een ‘Readers Choice Award 98’ toegekend in de categorie ‘backup software’.

* CA krijgt van Merisel, Inc de vermelding ‘1998 Strategic Partner of the Year’ en wordt met name geroemd vanwege de marktgroei die CA heeft gerealiseerd en de toonaangevende positie die CA in de zakelijke softwaremarkt inneemt.
* CA en Gates/Arrow kondigen een overeenkomst aan waarbij Gates/Arrow Unicenter TNG aanprijst aan eigen klanten als de geprefereerde beheeroplossing. Gates/Arrow wordt tevens geautoriseerd voor het distribueren van CA’s Enterprise Edition IT- en informatie-managementproducten in de Verenigde Staten.

* Voor het beheren van ‘web enabled’ applicaties kondigt CA een belangrijke nieuwe versie van de Web Management Option voor Unicenter TNG aan. Ook kondigt CA een actie aan waarbij gebruikers MasterIT Workgroup Edition for Windows NT tot 1 augustus 1999 gratis kunnen ontvangen.

* Tijdens het vierde kwartaal besloten onder andere de volgende gebruikers Unicenter TNG aan te schaffen: A-Dec, AIG Data, Agrexco, Apoteket AB, Atlanta Public School, Canada Life, Cedborsa, Colorado Springs School District, Ina Brasil, EDS Africa, Escorts Ltd, de Israëlische politie, Keter Plastics, het Ernest N. Morial Convention Center in New Orleans, Northern Michigan University, Northwest Community Healthcare, Meokorot, Minolta Co., Scottish Power Ltd, Utica National Insurance en Well’s Dairy Inc.

Over Computer Associates

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische software voor zakelijk gebruik. Computer Associates levert software, ondersteuning en integratiediensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt 14.000 medewerkers en realiseerde over het fiscale jaar 1999 een omzet van 5,3 miljard US dollar. Bij de Nederlandse vestiging van Computer Associates in Nieuwegein werken ruim 130 mensen. U kunt CA bereiken op het world wide web www.cai.com of via www.cai.com/offices/holland/.

Alle producten en merknamen waaraan gerefereerd wordt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Statements in this release concerning the Company's future prospects are "forward-looking statements" under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. There can be no assurances that future results will be achieved, and actual results could differ materially from forecasts and estimates. Important factors that could cause actual results to differ materially include: the significant percentage of CA's quarterly sales recorded in the last few days of the quarter, making financial predictions especially difficult and raising a substantial risk of variance in actual results; the emergence of new competitive initiatives resulting from rapid technological advances or changes in pricing in the market; the risks associated with new product introductions as well as the uncertainty of

customer acceptance of these new or enhanced products from either CA or its competition; risks associated with the entry into new markets such as professional services; the risks associated with protracted regulatory review of announced acquisitions; the risks associated with integrating newly acquired businesses and technologies; delays in product delivery; the ability to recruit and retain qualified personnel; negative implications from the "Year 2000" or "Euro" implementation technology problem, including customer indecision, purchasing delays or budget re-allocations; business conditions in the client/server and mainframe software and hardware markets; use of software patent rights to attempt to limit competition; assimilation of business or technology acquisitions; fluctuations in foreign currency exchange rates; the volatility of the international marketplace, including the recent Asian and Latin American turmoil; and other risks described in filings with the Securities and Exchange Commission.

COMPUTER ASSOCIATES INTERNATIONAL, INC.

Earnings Before Special Charges (table in thousands, except per share data)

Three Months Fiscal Year

Ended March 31, Ended March 31,

1999 1998 (A) 1999 (B) 1998 (A)

Revenue $1,629,041 $1,467,356 $5,253,159 $4,719,233

Income before taxes 732,616 679,944 2,080,937 1,908,040

Net Income 457,885 422,756 1,300,586 1,190,316

Basic Earnings per Share $.85 $.77 $2.39 $2.18

Shares used in computation 536,720 546,363 545,307 545,821

Diluted Earnings per share $.83 $.75 $2.31 $2.10

Shares used in Computation 552,585 567,432 562,146 566,478

(A) Excludes the $21,092,000 after-tax, $33,800,000 pre-tax charge related to the CSC tender offer.

(B) Excludes the $674,992,000 after-tax, $1,071,413,000 pre-tax charge taken in the first quarter associated with the vesting of the 1995 Key Employee Stock Ownership Plan as more fully described in the Company's 10Q, 10K and Proxy Statement SEC filings. With these charges, income before

taxes would be $1,009,524,000, net income would be $625,594,000, and diluted earnings per share would have been $1.11 (see table below).

Condensed Consolidated Income Statement

(table in thousands, except per share data)

Three Months Fiscal Year

Ended March 31, Ended March 31,

1999 1998 1999 1998

Revenue $1,629,041 $1,467,356 $5,253,159 $4,719,233

Income before taxes 732,616 646,144 1,009,524 1,874,240

Net Income 457,885 401,664 625,594 1,169,224

Basic Earnings per Share $.85 $.74 $1.15 $2.14

Shares used in computation 536,720 546,363 545,307 545,821

Diluted Earnings per shars $.83 $.71 $1.11 $2.06

Shares used in Computation 552,585 567,432 562,146 566,478

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Computer Associates B.V.

Sandra Wasseur, Marketing Manager

Postbus 577, 3430 AN Nieuwegein

Tel (030) 604 83 45

Fax (030) 605 12 34

Email (wassa01@cai.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie