Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bisschop Ton Hurkmans weer in functie

Datum nieuwsfeit: 30-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Bisschop Ton Hurkmans weer in functie

Bisschop Ton Hurkmans van 's-Hertogenbosch is zaterdag 29 mei voor het eerst na zijn operatie weer functioneel actief geweest. Hurkmans wijdde -alhoewel nog zittend- in de St.Jan drie diakens tot priester. Het zijn Rob van Aken uit Arnhem, Chris van Zitteren uit Roosendaal en de Zwitser Albin Rutz die resp. in een Nijmeegse, een Vlijmense en een Eindhovense parochie stage gaan lopen. Zij zijn adepten van Hurkmans in de tijd dat hij directeur van het Bossche seminarie St.Janscentrum was.

Er zaten dit keer slechts 1200 mensen in de kathedraal, die op zulke hoogtijdagen toch 2500 bezoekers trekt.

Hurkmans zal voorspoedig genezen van een aderontsteking en trombose in zijn been, zegt de voorlichter van het bisdom Kees van Hasselt. Nog geen twee weken geleden, 19 mei, kwam hij uit het ziekenhuis 19 mei. Daar werd hij opgenomen vanwege een aderontsteking en een trombose in zijn been.

Eind juni is hij weer volledig inzetbaar. Zijn voorganger Ter Schure was met dezelfde kwaal slechter af, aldus Van Hasselt. Ter Schure had ook nog eens een paar hartinfarcten doorstaan.

paul kriele, 30 mei 1999. Telefoon 073 6910020 email: (kriele.engel@wxs.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie