Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autosport: Ondanks pech toch punten voor Koster

Datum nieuwsfeit: 31-05-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Ondanks pech toch punten voor Koster

Lime Rock (Vsta), 31 mei 1999. Het pad van de derde ronde in de Barber Dodge Pro Series ging voor Sepp Koster niet over rozen. De Nederlander eindigde op het Amerikaanse mini circuit van Lime Rock (Connecticut) als zevende, na vanaf een negende startpositie vertrokken te zijn. In het kampioenschap neemt Koster na drie wedstrijden een knappe vijfde positie in.

Na de baanverkenning in de eerste kwalificatietraining, waarin Koster als achtste werd geklasseerd, ging de in België wonende Nederlander er in de tweede tijdtraining eens goed voor zitten. In de eerste trainingsronden bleek immers dat Koster het tempo van de kop goed kon volgen. Een lichte botsing leverde hem echter een gebogen spoorstang op. De tijdspanne was te kort om het effect te vervangen, dus reed Koster door. Een verbetering van zijn tijd zat er echter niet meer in. Een negende startpositie was het maximaal haalbare.
Tijdens de warm up training, voorafgaande aan de race, bleek Sepp Koster zijn bolide weer voor de volle 100% in orde te hebben. Een tweede tijd stond op de computers, genoeg optimisme derhalve om de race met vol vertrouwen tegemoet te zien.
Na een goede racestart kwam Koster al in de tweede ronde de safety car tegen. Tot dan zat een positieverbetering er niet in. Net toen tot de aanval werd overgaan moest Koster de voor hem spinnende Simmons en Rossoni ontwijken, waardoor een plaats werd verloren. Nog niets aan de hand, immers de racebolide luisterde naar de baas, en die had haast. Echter plots was het gehoor over, een remcilinder vergalde het raceplezier van Koster. De racecockpit vulde zich met het zwarte goed en Sepp had handen en voeten nodig om de wagen in het juiste spoort te houden. Met veel kunst en vliegwerk wist Koster zijn zevende positie te handhaven, juist in een race waar een hoge eindklassering mogelijk bleek. Blij was Koster niet na afloop: " Je kent het wel," vertelde hij. "Iets met peren en dan nog een woord er voor." Dat moet Arie Luyendijk ook gedacht hebben, een dag eerder tijdens zijn laatste Indy 500. Maar dat is andere koek.

Uitslag 3e race Barber Dodge Pro Series, Lime Rock (Connecticut), Verenigde Staten van Amerika.

1. Bell (VSta), 38 rnd. in 40:13.000 (144.056 km/uur); 2. Rojas Jr. (Mex), op 5.758 sec.; 3. Boss (Vsta); 4. Moran Jr. (Vsta); 5. Snyder (Vsta); 6. Menninga (Vsta); 7. Koster (Ned).
(de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 3 races):

1. Moran Jr. 55; 2. Boss en Bell (Vsta) 34; 4. Rojas Jr 31; 5. Koster 30. Volgende wedstrijd: 19 juni, Portland, Oregon (VSta). Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie