Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunst bij brandweerkazerne Vossenberg Tilburg

Datum nieuwsfeit: 31-05-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

31-5-99

Kunstopdracht aan Hans Muller voor kunst bij brandweerkazerne Vossenberg

Kunstenaar Hans Muller heeft de opdracht gekregen een kunsttoepassing te maken bij bij de brandweerkazerne aan de Pater Geurtjensweg van architect A.v.d.Hagen van de Architecten Werkgroep. Naar aanleiding van het definitieve schetsvoorstel van Hans Muller heeft het college besloten een vervolgopdracht te geven voor verdere uitvoering van de kunsttoepassing. De totale kosten voor de uitvoering van het kunstproject bedragen 63.028,- en wordt betaald uit de percentageregeling.

Signaalfunctie
Binnen de adviescommissie was een duidelijke voorkeur voor een kunstenaar met kennis van techniek. Bovendien moest de kunsttoepassing, gezien de teruggetrokken ligging van het gebouw, een signaalfunctie hebben. De adviescommissie bestaat uit de achitect en vertegenwoordigers van Tilburgse Kunststichting, brandweer en gemeente.

Lichtkrant
Op de zijgevel van het gebouw zal een lichtkrant bevestigd worden. Met deze grafische lichtkrant kan er informatie, teksten, beelden, abstracte patronen, etc. worden weergegeven. Voor de brandweer bestaat de mogelijkheid om op een makkelijke manier (actuele) teksten in te voeren. Via een modem kan de kunstenaar ook zelf nieuwe beelden en teksten aanleveren. Rondom de zendmast zal een 'boom' van lichtobjecten worden geplaatst. De zogenaamde LED-blocks (kleine lampjes) worden in een strak grit, dicht tegen de zendmast geplaatst en vormen zo een signaalfunctie. Zowel de lichtkrant als de LED-blocks worden met een PC vanuit de brandweerkazerne aangestuurd.

Hans Muller is eerder verantwoordelijk geweest voor de kunstopdracht in de parkeergarage Tivoli.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie