Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emmen gaat horeca strenger controleren

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen

12 dagenregeling

Met ingang van 1 juni aanstaande gaat de afdeling Milieu van de gemeente samen met de politie steekproefsgewijs op meerdere dagen(avonden) de horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen controleren en een geluidmeting verrichten. Bij overtreding volgt een procesverbaal en treedt de gemeente eventueel bestuursrechtelijk op (dwangsom).

Op 1 oktober 1998 is de nieuwe Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen in werking getreden. De nieuwe AMvB vervangt de oude AMvB horecabedrijven milieubeheer en is van toepassing op een groot aantal horeca-, sport- en recreatiebedrijven, zoals cafi, snackbar, restaurant, hotel, discotheek, zwembad, buurtcentrum, clubhuis, sportaccommodatie, vakantiepark, camping en dagrecreatie. In de nieuwe AMvB staan voorwaarden en voorschriften waaraan een bedrijf moet voldoen.

12 dagenregeling

De gemeente Emmen gaat de zogenaamde 12 dagenregeling strikt toepassen. Bij de 12 dagenregeling kan de gemeente ontheffing verlenen van de geluidsvoorschriften zoals vermeld in de AMvB aan de exploitant van een horeca-, sport- en recreatie-inrichting ten behoeve van een individuele festiviteit. Dit kan echter maximaal twaalf keer per jaar. Het is zaak tijdig een verzoek tot ontheffing in te dienen. Hierbij dienen de bedrijven gebruik te maken van het aanvraagformulier '12 dagenregeling'. De aanvraag dient minimaal 14 dagen voorafgaande aan de festiviteit te zijn ingediend. Verzoeken die te laat worden ingediend worden niet gehonoreerd.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Anita Havinga,
tel. (0591) - 68 56 29.
E-Mail: (A.Havinga@emmen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie