Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 01-06-99

Persberichten stad Groningen/
Dinsdag 1 juni 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Overlast dronken man
Op de rijbaan van het Gedempte Zuiderdiep werd in de vroege maandagochtend een 37-jarige man uit Marum aangetroffen. De man lag laveloos op straat en bleek in het geheel niet aanspreekbaar. Na onderzoek door de GGD bleek hij zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Hij kon zijn roes uitslapen in een politiecel.

Beroving portemonnee
Een 19-jarige inwoonster van Groningen werd maandagavond op de Wibenaheerd beroofd van haar portemonnee. De vrouw stond in een telefooncel te bellen, toen een Noord-Afrikaanse man van ongeveer 19 a 20 jaar haar in de cel aansprak. Voor de vrouw iets terug kon zeggen deed de man een greep in haar tas en nam de portemonnee weg. Hierna vluchtte de man te voet de wijk in. In de portemonnee zat een paar honderd gulden.

Auto inbreker gepakt
Op de Marktstraat werd maandagmiddag een 26-jarige stadjer op heterdaad betrapt bij de diefstal uit een auto. De eigenaar ontdekte dat de verdachte in zijn auto zat, toen hij weer bij zijn geparkeerde auto kwam. Getuigen waarschuwden de politie, waarna de verdachte kon worden ingerekend. Hij werd ingesloten.

Gestolen bromfiets
Op de Loopplank werd gisteravond een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen gedroeg zich opvallend bij het zien van een politieauto en ging er vandoor. Toen agenten hem hadden achterhaald bleek de jongen in het bezit van een gestolen bromfiets. Hij verklaarde deze van een vriend te hebben gekregen. De jongen werd voor nader onderzoek ingesloten.

Controle gevaarlijke stoffen
Op de Weg der Verenigde Naties hield de politie gisteren in samenwerking met de Douane een controle op het vervoer van gevaarlijke stoffen. Er werden zeven vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Een chauffeur uit Ludwigshafen (Duitsland) kreeg een proces verbaal en een geldboete van vijftienhonderd gulden opgelegd voor het niet voldoen aan de vervoersbepalingen. Ook een Noorse chauffeur uit Kvinlog kreeg een geldboete van tweehonderd en vijftig gulden voor een ondeugdelijke tachograafschijf. Bovendien werd hem een rijverbod van acht uur opgelegd in verband met een te lange rijtijd.

Alcohol gebruik
Op de Herebinnensingel werd afgelopen nacht een 26-jarige man uit Hilversum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man bleek bij controle ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal van negenhonderd gulden en een rijverbod.

Poging inbraak
Op de Woldweg werd vannacht een 49-jarige man uit Assen aangehouden. De man hield zich opvallend op bij woningen in de Ruischerwaard. Hij trachtte in te breken aan de achterzijde van diverse woningen. In een tuin werd door agenten inbrekers gereedschap gevonden. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 0505995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie