Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MGE levert geintegreerde plug-&-play ups-capaciteit

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P e r s b e r i c h t

MGE LEVERT EERSTE ECHTE GEINTEGREERDE PLUG-&-PLAY UPS-CAPACITEIT VOOR WINDOWS 98 PCs

MGEs Solution-Pac software - de enige UPS-software op Microsofts Windows 98 upgrade CD-ROM

Waddinxveen, 1 juni 1999. MGE UPS SYSTEMS, een van de wereldleiders op de markt voor ononderbroken stroomvoorziening (uninterruptible power supply, afgekort UPS) en actieve harmonische conditioners, heeft bekendgemaakt dat haar Personal Solution-Pac UPS-software door Microsoft gecertificeerd is en als enige UPS-software is opgenomen op de Win98 systeem-CD.

Alle UPS-producten van MGE UPS SYSTEMS ondersteunen nu computers onder het besturingssysteem Microsoft Windows 98 en zijn de eerste in de sector met een in het besturingssysteem geontegreerde plug-&-play-installatie. De gebruiker sluit gewoon een willekeurige UPS van MGE via de serikle poort aan op een Win98-computer. Die herkent automatisch de UPS en configureert zichzelf om gebruik te maken van de voordelen van een makkelijk en betrouwbaar beheersysteem voor stroomkwaliteit.

MGE ontwikkelde de nodige WDM32-drivers (Windows Driver Model 32), om de inte-gratie mogelijk te maken van zijn bestaande MGE UPS standaardcommunicatie via een RS232 serikle poort op pc's onder het besturingssysteem Win98. Gebruik makend van de nieuwe plug-&-play-specificatie ACPI (Advanced Configuration & Power Interface), biedt de nieuwe stroombeheerfunctie van Microsoft, via het stroombeheer van het besturingssysteem Win98, een controle over het elektrische stroomverbruik van externe apparatuur.

Tot op heden ging het installeren van een UPS, ter beveiliging van een computer thuis, op kantoor of in de fabriek, gepaard met extra werk en vaak ook extra hardware of specifieke software. Met Win98 en MGE, kan het beschermen van een computer nu gewoon via de serikle poort. Om van die geavanceerde mogelijkheid gebruik te maken, hebben Microsoft en MGE een jaar lang intensief samengewerkt aan de verbetering van het stroombeheer voor Win98 computers.

"Dit is een grote stap vooruit voor het stroomkwaliteitbeheer en MGE is trots dat het als eerste de nieuwe functie aan zijn klanten kan aanbieden, aldus Rob Schouten, marketing manager bij MGE UPS SYSTEMS Nederland. "Samen met Microsoft hebben we alle hardware-installatieproblemen uit de wereld geholpen. Die maakten het proces van de stroombeveiliging, zoals het tot nog toe bestond, nogal ingewikkeld, zeker voor thuisgebruikers. We leveren het in Win98 geontegreerde stroombeheer als een plug-&-play-installatie via de serikle poort, als alternatief voor de Universal Serial Bus of USB-poort."

Connectie en functionaliteit
Het voordeel van de USB-poort gaat verloren bij UPSs. UPSs worden niet in- en uitgeplugd en het voornaamste voordeel van USB, namelijk de hogere communicatiesnelheid, heeft een UPS niet nodig. Een USB-poort op een UPS is enkel vereist wanneer het de enige beschikbare poort is. Daarom elimineert MGEs Plug-&-Play UPS-oplossing de noodzaak voor een dure USB hardware interconnectie-adapter, zoals bepaalde UPS-leveranciers ze nu al aanbieden.

MGE ondersteunt de USB open standaard-specificatie die de beperkingen van de huidige serikle, parallelle, muis-, toetsenbord- en spelpoorten overstijgt. Die poorten ondersteunen geen meervoudige verbindingen of hot plug-unplug en hun communicatiesnelheid ligt laag. De USB-poort daarentegen ondersteunt wel meervoudige verbindingen en hot plug-unplug en biedt bovendien een zeer hoge transmissiesnelheid.

De nieuwe pc's die vandaag worden verkocht, hebben beperkte USB-poorten terwijl ze nog altijd over de oude serikle, parallelle en andere poorten beschikken. Dat heeft voornamelijk te maken met de nog wijd verspreide aanwezigheid van niet-USB-apparatuur. De fabrikanten van randapparatuur voegen nieuwe referenties toe met de USB-poort maar behouden op hun beurt versies met de oude connectiepoorten. Over twee of drie jaar echter zullen pc's enkel nog USB-poorten en randapparatuur gebruiken. Maar in de overgangsperiode blijven de beide systemen beschikbaar.

Om die reden ontwikkelde MGE zijn USB-emulatiesoftware die in het Win98-besturingssysteem werd geontegreerd. Dit gebeurt door middel van interface drivers op de Win98 System CD, zonder enige tussenkomst van de gebruiker. Heel wat bestaande pcs krijgen een upgrade naar Win98, maar beschikken niet over een USB-poort. Recentere pc's hebben beperkte USB-poorten, naast de systemen van vroeger, wat USB-emulatie tot een aantrekkelijk en economisch alternatief maakt.

Schouten besluit: "MGE biedt via zijn standaard producten alle voordelen aan van het stroombeheer van Win98 met USB, zonder bijkomende kostprijs voor de gebruiker. Samen met Microsoft zijn we erin geslaagd een echte geontegreerde plug-&-play UPS-installatie te ontwikkelen, via de USB- dan wel de serikle poort. Op die manier zijn geen dure hardware-adapters voor USB-connectie meer nodig, zoals ze door sommige leveranciers worden aangeboden. En het bespaart de gebruiker ook het tijdverlies van de installatie."

In het besturingssysteem Win98, wordt een UPS van MGE door het systeem als een batterij beschouwd. Voor de stroombeheerfunctie in het besturingssysteem staat een desktop-pc met een aangesloten UPS van MGE dan gelijk met een notebook-pc met ingebouwde batterij. Dezelfde vertrouwde Windows-stroomverbruikinstellingen voor een draagbare computer (batterij-waarschuwingen, percentage resterende lading en uitzetten van het systeem) worden dan ook gebruikt voor de desktop/UPS. Microsoft's nieuwe stroombeheerpaneel is in Win98 opgenomen om de gebruiker in staat te stellen de stroomopties naar eigen goeddunken in te stellen.

Aangezien een UPS van MGE door het besturingssysteem als een batterij wordt be-schouwd, worden alleen de minimaal noodzakelijk UPS batterijgegevens door het sys-teem gebruikt. Dat moet voldoende zijn om de primaire opdrachten van een desktop-UPS te vervullen. De resterende stroom van de UPS zal gebruikt worden voor de pc en de kritische randapparatuur, telkens de stroom van het net het laat afweten. Het besturingssysteem zal dan zijn stroombeheersopties toepassen om het stroomverbruik te beperken en indien nodig het systeem uitzetten. En dat alles is het werk van Microsoft Win98-drivers, zonder enige eigen software van MGE.

MGE ontwikkelt nieuwe generaties van zijn UPS-systemen waarbij de USB-connectie op een goedkope manier zit ingebed in de UPSs. Daarmee zijn ze voorbereid op het tijdperk waarin pc's enkel nog over USB-connectors zullen beschikken. Tot de bestaande poorten van onze pc verdwijnen, sluiten de UPSs zich aan op de bestaande serikle poort, door middel van USB-emulatie. Dat houdt de snelle hot-plug USB-poorten vrij voor andere randapparatuur, die meer nood hebben aan dergelijke eigenschappen.

Over MGE UPS Systems
Het bedrijf ontstond in 1996 uit een afdeling van de multinational Schneider Group waarin het 35 jaar voortbouwde op de merken Merlin Gerin, Topaz en Square D. Haar UPS-producten, stroomconditioners en bijbehorende communicatie-software bieden een stroombeveiliging voor een brede waaier aan toepassingen, van grote mainframe- tot midrange-systemen, pc-netwerken en standalone pc's. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Grenoble, Frankrijk. MGE heeft een omzet van ruim 470 miljoen dollar is met meer dan 2.000 medewerkers vertegenwoordigd in ruim 100 landen in alle werelddelen. De producten en diensten worden intensief gebruikt in de sectoren IT, financikle dienstverlening, telecommunicatie, gezondheidszorg, transport en overheid. Belangrijke relaties zijn onder meer KPMG, British Telecom, IBM, HP en Sun.

Nadere informatie omtrent het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Rob Schouten van MGE UPS SYSTEMS (Nederland), tel: 0182 - 64 65 55, door Karin Andersson van MGE UPS SYSTEMS (Frankrijk) +33 476 606 844 en/of door Frank D.P.M. Lether van Presstige Public Relations, die telefonisch via nummer 033 - 245 00 70 bereikbaar is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...