Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever en Bol.com deelnemers premier charter advertising

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
UNILEVER NEDERLAND en BOL.COM NEMEN DEEL AAN PREMIER CHARTER ADVERTISING PROGRAM VAN @HOME BENELUX

Amsterdam, 1 juni 1999 Unilever Nederland B.V. en Bertelsmanns BOL.COM hebben overeenkomsten gesloten met breedband-internetaanbieder @Home Benelux in het kader van het Premier Charter Advertising Program van @Home. Dit programma stelt adverteerders in staat om in samenwerking met @Home ervaring op te doen met het ontwikkelen van rich media advertentiecampagnes.

Unilever Nederland en BOL.COM zullen deze zomer campagnes starten via de breedband-internetdienst die @Home Benelux sinds 18 mei 1999 aanbiedt in een aantal plaatsen in Nederland. @Home Benelux biedt als eerste in Europa een volledig geontegreerd adverteerdersplatform voor breedband-internet. Dankzij de breedbandtechnologie en de ingebouwde plug-ins in de browser van @Home kunnen adverteerders consumenten voorzien van unieke multimedia-uitingen waaronder video, audio en 3D-animaties. Deze uitingen zijn te combineren met de mogelijkheden die @Home biedt op het gebied van klantprofilering en campagne-rapportagemogelijkheden, zodat effectieve, interactieve internet-campagnes mogelijk zijn.

Unilever Nederland en Bertelsmanns BOL.COM zullen door middel van het programma kennis en ervaring opdoen op het gebied van interactieve marketing die uniek is en tot op heden nog door geen enkele andere breedband aanbieder in Europa aangeboden wordt.

@Home, met een potentieel bereik van ruim 1,4 miljoen huishoudens, heeft een hoogwaardige service ontwikkeld, die in beginsel bestaat uit acht kanalen, waaronder nieuws, economie, cultuur en games. @Home stelt haar eigen content samen door materiaal van Nederlandse in internationale partners samen te voegen. Nederlandse en internationale nieuwsvideos, filmpreviews en games voor iin of meerdere spelers worden tegelijk met zeer hoge snelheden aangeboden, waardoor de consument een compleet nieuwe ervaring ondergaat.

Volgens Harry Dekker, Senior Media Manager Unilever Nederland B.V., is on line adverteren een waardevolle nieuwe toevoeging aan de communicatiemogelijkheden in het Nederlandse medialandschap. Rich media adverteren bij @Home Benelux past in onze visie hoe on line adverteren zich gaat ontwikkelen. Wij zien onze samenwerking met @Home Benelux en met @Home Network in de Verenigde Staten dan ook als manier bij uitstek om nieuwe digitale marketingconcepten te ontwikkelen om zo een unieke interactie met consumenten mogelijk te maken.

Onze deelname aan het Charter Advertising programma van @Home Benelux onderstreept onze eerdere stappen binnen de breedband-internetomgeving, stelt Rick van Boekel van BOL.COM.  Uit onderzoeken is gebleken dat internet-gebruikers van breedband-toepassingen door de snelle verbinding 30 seconden tot 5 minuten actief zijn met een advertentie en hierdoor significant meer aankopen doen dan gebruikers met een traditionele inbelverbinding. De doelstelling van BOL Nederland om haar prominente rol in de mediawereld ook via internet te verkrijgen, sluit daarom goed aan bij de uitgebreide mogelijkheden die @Home biedt aan haar adverteerders.

Wij zijn erg enthousiast over de deelname van Unilever Nederland en Bertelsmanns BOL.COM aan ons programma, zegt Suzan Fluitman, Media Development Manager bij @Home Benelux. Hun deelname onderstreept het vertrouwen in de mogelijkheden van rich media. Een rich media advertentie biedt de adverteerder de mogelijkheid om haar merkidentiteit te communiceren ondersteund door video en audio en het geeft de consument de mogelijkheid om interactief informatie op te vragen en direct over te gaan tot aankoop van het product. Het is de meest effectieve en complete vorm van adverteren. Internet is voor deze adverteerders een onmisbaar onderdeel geworden in de mediamix.

Volgens Susan Bratton, Vice-President Market Development bij Excite@Home in de Verenigde Staten, kunnen deelnemers aan het Charter Advertising Program volop profiteren van de ruime ervaring die in Noord-Amerika is opgedaan met breedband-campagnes. Wij werken al ruim twee jaar samen met adverteerders die gebruik willen maken van de mogelijkheden die breedband-internet biedt. Wij zijn dan ook zeer enthousiast dat Unilever Nederland en BOL.COM zich hebben aangesloten bij dit initiatief voor de Nederlandse markt. Een onderzoek uit 1998 naar de effecten van breedband-adverteren, uitgevoerd door onderzoeksbureau IPSOS-ASI Interactive, heeft uitgewezen dat rich media advertising leidt tot significant hogere naamsbekendheid, effectievere branding, langere contacttijden met het merk en lagere cost-per-branding (CPB).

@Home, Unilever Nederland en BOL.COM hebben hun samenwerking aangekondigd tijdens
@d Tech Europe, de toonaangevende beurs voor Internet- marketing, -advertising en commerce in de RAI in Amsterdam.

Unilever Nederland B.V.
Unilever Nederland B.V. is een dochter van Unilever N.V. Zij is op haar beurt het moederbedrijf van een achttal Nederlandse werkmaatschappijen, waar circa 6400 mensen werkzaam zijn. Evenals in andere landen is er in Nederland een nationale directie, die verantwoordelijk is voor het sociaal, fiscaal en financieel beleid en voor contacten met overheid, consumentenorganisaties en maatschappelijke groeperingen.

Unilever Nederland realiseert ruim 80% van haar omzet door verkoop van consumentenartikelen. De werkmaatschappijen hebben alle een eigen naam en da armee een eigen identiteit ten opzichte van consumenten, afnemers, medewerkers en hun omgeving. De maatschappijen gericht op de consumentenmarkt verkopen hun producten onder bekende merknamen. Zij hebben een relatief sterke bezetting op het gebied van marketing en verkoop, ondersteund door afdelingen voor marktonderzoek en reclame. Er vindt voortdurend productvernieuwing plaats. Daartoe wordt nauw samengewerkt met specialisten in de verschillende Business Groups en met de centrale researchlaboratoria.

De op industrikle afzet gerichte bedrijven zijn eveneens sterk klantgericht. Veelal worden de producten in overleg met de industrikle afnemers ontwikkeld.

Bertelsman AG
Bertelsmann AG is met DM 28 miljard omzet het op twee na grootste mediaconcern ter wereld. Naast BOL Netherlands zijn er BOL-winkels in Groot-Brittannik, Duitsland en Frankrijk.
Bertelsmann bestaat 164 jaar en is in handen van twee beheersstichtingen en van de oprichters, de familie Mohn. Bertelsmann, dat ernaar streeft het meest internationale mediabedrijf ter wereld te zijn, is groot geworden als uitgever van boeken, kranten en tijdschriften en richt zich steeds meer op muziek-, televisie-, on line-, film- en radio-activiteiten. In totaal heeft Bertelsmann meer dan 60.000 mensen in dienst in 50 landen.

@Home Nederland
De @Home-ervaring levert internet zoals internet bedoeld is. Abonnees van @Home ervaren snelle, betrouwbare, efficiknte, 'always on' diensten tegen een vaste prijs per maand, zonder telefoonkosten. Met een verrassend aanbod van interessante content zoals nieuws, sport, economie, games en nog veel meer. Content die is ontwikkeld door @Homes eigen redactieteam of samen met toonaangevende content-leveranciers. Al deze diensten zijn toegankelijk via een unieke breedband portal die exclusief beschikbaar is voor @Home-abonnees. De @Home-internetdienst biedt ook extra faciliteiten, zoals drie mailboxen en drie keer 5 MB Webspace, voor een eigen homepage.

@Home Nederland biedt breedband-internet aan consumenten die maximaal gebruik willen maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Ze doet dat samen met content providers die internetgebruikers op een volledig nieuwe manier willen bereiken. En met kabelexploitanten die hun abonnees nieuwe diensten kunnen bieden tegen lage investeringen.

@Home Benelux is gevestigd in Amsterdam en distribueert zeer snelle en eenvoudig toegankelijke internetdiensten, gebruikmakend van haar eigen infrastructuur en de glasvezel- en coax-infrastructuur van kabelexploitanten. Door het gebruik van deze infrastructuren en het unieke netwerkmanagement van @Home ervaren abonnees aanzienlijk meer snelheid dan bij de conventionele internetdiensten. Doordat de verbinding met @Home always on is, wordt een unieke multimedia-applicatie aangeboden, die alle bestaande web-ervaringen overstijgt.

In @Home Benelux BV participeren Excite@Home uit de Verenigde Staten, Intel Corporation, EDON N.V. en Palet Kabelcom B.V. @Home Benelux BV heeft op dit moment distributieovereenkomsten met CasTel en Palet Kabelcom (en binnenkort met NV Nutsbedrijven Maastricht), en bereikt daarmee ruim 1,4 miljoen huishoudens in Nederland. Bij @Home Benelux BV in Amsterdam werken circa 80 mensen. Meer informatie is verkrijgbaar op de @Home Nederland web-site: www.home.nl

Voor meer informatie:
@Home Benelux BV Lammers van Toorenburg PR Nils Kijkuit Charly Lammers van Toorenburg of Klaas Doornbos
Marketing & Sales Director telefoon: 030 - 65 650 70 telefoon: 020 - 88 555 88 e-mail: (charly@lvtpr.nl) of (klaas@lvtpr.nl)
e-mail: (nkijkuit@corp.nl.home.com)

)1999 @Home Benelux BV. @Home, Excite@Home Network, @Work, @Home Nederland en @Home Benelux en het @-ball-logo zijn geregistreerde handelsmerken van At Home Corporation. Alle andere product- en merknamen zijn handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...