Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese bijdrage voor "Holland Sand Sculpture Park"

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-077
DATUM: 1 juni 1999

Europese bijdrage voor "Holland Sand Sculpture Park"

Het college van Gedeputeerde Staten wil fl. 450.000,- beschikbaar stellen voor het Holland Sand Sculpture Park. Dit grootschalige evenement is een initiatief van Inaxi Holland B.V. en vindt plaats op het Muiderzand in de gemeente Almere. Het evenement is een mix van kunst, cultuur en vermaak en wordt dit jaar voor het eerst gehouden. De bijdrage bestaat uit een gedeelte Europese steun (fl. 350.000,-) en een deel provinciale co-financiering (fl.
100.000,-). De bijdrage wordt besproken in de commissie Economische Zaken, Landbouw, Personeel en Organisatie, Onderwijs, op woensdag 16 juni a.s. Het Holland Sand Sculpture Park wordt gehouden van 2 tot en met 25 juli a.s en heeft als thema "een ontmoeting met de Griekse Goden". De rondreis van Odysseus -de hoofdfiguur uit het heldendicht van Homerus- wordt uitgebeeld in één grote zandsculptuur en 14 kleinere. De sculpturen worden gemaakt door verschillende teams van professionele bouwers. Het publiek wordt rondgeleid door acteurs in Oudgriekse kledij. Daarnaast kan men demonstraties bijwonen. In de directe omgeving worden horecafaciliteiten en sanitaire voorzieningen gecreëerd. Het terrein wordt goed bereikbaar gemaakt voor zowel automobilisten als voor gebruikers van het openbaar vervoer. Men verwacht zo'n 200.000 bezoekers. Voor het Holland Sand Sculpture Park is jaarlijks
14.000 m³ zand nodig. De bouwers gebruiken zand dat vrij is van toxische middelen. Het zand dat na het evenement achterblijft zorgt niet alleen voor ophoging maar levert ook een bijdrage aan de natuurontwikkeling en het natuurbehoud van het Muiderzand. Het Holland Sand Sculpture Park wordt de komende vijf jaar elke zomer gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie