Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmegen verbetert positie homoseksuele ouderen

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Homoseksuele en lesbische ouderen

Een relatief onzichtbare groep ouderen. Een generatie, opgegroeid in een tijd, waarin men doorgaans zeer negatief oordeelde over homosekuelen. Homoseksuele en lesbische ouderen verkeren vaak in een problematische situatie. Men is niet in staat om op te komen voor de eigen belangen. Sociaal isolement en eenzaamheid vormen binnen deze groep vaak een nog groter probleem dan bij heteroseksuele generatiegenoten. Daarnaast hebben veel oudere lesbische vrouwen geen goed pensioen op kunnen bouwen en leven zij daarom tegen de armoedegrens.
Op initiatief van de Adviescommissie homo-/lesbisch beleid Nijmegen bekijkt de gemeente hoe zij de positie van deze groep ouderen kan verbeteren. Een belangrijke stap hierbij is het onderkennen en herkennen van deze problematiek door organisaties en zorgverleners die te maken hebben met ouderen. Een speciale werkgroep stelt plannen op die gericht zijn op verbetering van de leefsituatie van deze groep ouderen. Er wordt onder meer gedacht aan een telefonisch 'Informatiepunt Ouderen en Homoseksualiteit'. Voor vragen over het te voeren beleid kunt u contact opnemen met dhr. Lood Arons, tel. 3292659 (ouderenbeleid).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie