Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bericht Avro's Opsporing Verzocht

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Oss: dubbele overval

Vrijdag 2 april rond 10.15 uur vindt een gewapende overval plaats op boekhandel 'De Boekelier' aan de Wolfskooi in winkelcentrum Ussen in Oss. De eigenaresse heeft net een klant geholpen en is met de kassa bezig. Ineens staat er een man voor haar met een nylonkous over zijn hoofd en een groot mes, een soort vleesmes van zo'n 25-30 cm., in zijn linkerhand. "Kassa open" roept hij. De vrouw doet dit en doet een stap achteruit. De overvaller stapt achter de balie, grist het geld uit de geopende kassa en gaat er vandoor. De man stapt op een donkere fiets en gaat via een doorgang het winkelcentrum uit.

Dinsdag 11 mei om 15.45 uur vindt er een soortgelijke, ook gewapende, overval plaats op de Aldi Supermarkt aan de Schaepmanlaan in Oss. Ook hier ziet de caissière opeens een man voor zich staan met een nylonkous over zijn hoofd, maar dit keer met een vuurwapen in zijn hand, waarschijnlijk een pistool. Ook nu roept de man "Kassa open". De caissière doet wat haar gezegd wordt. De overvaller grijpt een plastic Aldi-tasje waar de vrouw het geld in moet doen. Hierna rent de dader weg en gaat er ook nu weer op een fiets vandoor, via de brandgang aan de Van Hogendorplaan. Terwijl hij wegfietst trekt hij de nylonkous van zijn hoofd en kijkt om, waardoor een getuige zijn gezicht kan zien.

De politie gaat er vanuit dat het één en dezelfde overvaller betreft. De man gebruikt dezelfde woorden en in beide gevallen vertellen getuigen dat de dader te groot is voor zijn fiets.

Signalement dader:
Blanke man; 20-30 jaar; 1.80-1.85 mtr. lang; tenger postuur; kort zwart haar; donkere smal snorretje.

Kleding:

Bij de overval op 'De Boekelier' op vrijdag 2 april een lichte broek en een donkere trui met col.

Bij de overval op de 'Aldi' op dinsdag 11 mei een groenkleurig trainingsjack van een gladde stof en witte sportschoenen.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de dader aan de hand van de compositietekening en het opgegeven signalement?

- Wie heeft vrijdag 2 april, na 10.15 uur, de overvaller weg zien fietsen vanaf de Boekelier aan de Wolfskooi in winkelcentrum Ussen in Oss; of wie heeft iets anders gezien wat verband kan houden met deze overval?

- Wie heeft dinsdag 11 mei, voor 15.45 uur, iemand verdacht zien rondkijken in de buurt van de Aldi Supermarkt aan de Schaepmanlaan in Oss?

- Wie heeft de dader weg zien fietsen na deze overval? Hij had toen een plastic Aldi-tasje in zijn hand of aan zijn stuur hangen.

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie