Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaste consulenten bij Sociale Dienst Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

Pers.gif (5009 bytes)

INFORMATIE

01-06-1999

Vaste consulenten bij de Sociale Dienst Delfzijl

Sociale Zaken Delfzijl krijgt meer vaste consulenten in dienst. Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl heeft dit vastgesteld in een nieuw formatieplan. In dit plan, waar de personeelsbezetting is weergegeven, zijn nog maar twee uitzendkrachten opgenomen. Het bestaande probleem van het grote aantal wisselingen in consulenten wordt daarmee aangepakt.

Wethouder mevrouw J.F. Snijder-Hazelhoff (VVD) van Economische en Sociale Zaken vindt dat

de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Delfzijl hard op weg is om een verbeterde en modernere organisatie te worden.

Er is in het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in de organisatie van de Sociale Dienst. Dit gebeurde in goed overleg met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De inzet van de gemeente Delfzijl wordt door het Ministerie gewaardeerd. Die waardering is er ook in de cliëntenraad, de Sociale Raad. Er is geïnvesteerd in scholing, in het aantrekken van nieuw en hoger opgeleid personeel, betere salarissen en vooral in het planmatig en structureel aanpakken van de problemen in de organisatie.

Het voorlichtingsbeleid is en wordt nog steeds sterk verbeterd en in de nabije toekomst zal er ook verbetering optreden in de huisvesting van Sociale Zaken door de uitbreiding en verbouwing van het gemeentehuis en met name het aanpassen van de spreekkamers en de balie. In de spreekkamers zullen computers worden geplaatst. Sociale Zaken wordt door een goede planning en middels periodieke rapportages per kwartaal, stapsgewijs op een hoger plan gebracht.

Het college gaat voortvarend door met het moderniseren van Sociale Zaken.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt de heer J. Visser, telefoon 0596-639318.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie