Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 01-06-99

Persbericht 1 juni 1999/

Berichten uit Eindhoven / Helmond

Eindhoven: Aanhoudingen in onderzoek XTC
De politie Brabant Zuid-Oost heeft vandaag, dinsdag 1 juni, onder leiding van een Rechter-Commissaris en een Officier van Justitie, bij een actie een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde na een onderzoek dat werd gedaan in samenwerking met de Spaanse politie. Beide politie-instanties onderzochten de activiteiten van een groepering in Nederland en Spanje die verdacht werd van handel in XTC-pillen van Nederland naar Spanje.

180.000 XTC-pillen
Vorige week woensdag, 26 mei, werd bij de Belgische grens, in de buurt van Hazeldonk, een transport met 180.000 XTC-pillen onderschept. De pillen hebben in Spanje een handelswaarde van 25 tot 30 gulden per stuk. De chauffeur, een 54-jarige Rotterdammer werd aangehouden. De pillen waren verstopt in een vrachtauto die geladen was met meubels. Tegelijkertijd werden in een vakantiewoning in het Limburgse Horst een 29-jarige Rotterdammer en zijn 23-jarige Spaanse vriendin aangehouden. De Rotterdammer was al internationaal gesignaleerd vanwege XTC-handel. Zijn Spaanse vriendin zou de contacten onderhouden met de Spaanse tak van de organisatie. Deze drie verdachten zitten inmiddels in bewaring.

Actie dinsdag
Naar aanleiding van het onderzoek werd op dinsdag 1 juni huiszoeking gedaan in de woning van een 31-jarige man uit Budel-Schoot. Hij wordt er van verdacht de 180.000 pillen geleverd hebben. Hij was niet thuis, maar in zijn woning werden enkele XTC-tabletten gevonden. Verder trof de politie daar 2 vuurwapens en een stroomstootwapen aan. Op hetzelfde tijdstip werd op het woonwagencentrum aan de Heezerweg in Eindhoven een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou betrokken zijn bij de levering. Bij zoekingen in zijn woning, de woning van zijn vader en in schuurtjes en loodsen op het centrum werden een sealapparaat, een vacuümapparaat, plastic en plakband gevonden. Deze worden gebruikt voor het verpakken van XTC-pillen. De politie vond verder een gestolen auto (VW Golf), 10 wapens (pistolen, revolvers en geweren), 2 handgranaten, gestolen GSM's, 45 gestolen accu's en meetapparatuur, voor de accu's en meetapparatuur werd de 50-jarige vader van de verdachte aangehouden. Er werden ook nog 5 hennepkwekerijen met enkele honderden planten geruimd. Bij de acties waren ongeveer 80 politiemensen betrokken. Hiervan was ongeveer 50 man ME.
In Spanje werden in verband met deze zaak 3 mannen en een vrouw aangehouden.

Eindhoven: Onder invloed
Dinsdagnacht om 2.18 uur is op de Gestelsestraat een 44-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,4 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na belediging en bedreiging Dinsdagmiddag rond 17.00 uur zijn op de Kruisstraat en de Van Kinsbergenstraat twee Eindhovenaren van 53 en 43 jaar oud aangehouden. Dat gebeurde nadat de 43-jarige man op de Kruisstraat een medewerker van de parkeerpolitie, die een bon op zijn auto wilde doen, uitschold en met woorden bedreigde. De medewerker van de parkeerpolitie liep samen met een collega naar de man om hem aan te houden voor belediging en bedreiging. De 53-jarige verhinderde dat en duwde de man van de parkeerpolitie weg. Hierdoor kon de 43-jarige man weglopen. Hij liep de Van Kinsbergenstraat in. Daar werd hij onder verzet aangehouden. De ander werd ook aangehouden. Zij zijn na verhoor op het bureau weggestuurd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op het Pastoor Harkxplein is dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 67 snor- en bromfietsen aan een controle onderworpen. Er zijn 39 bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder certificaat, zonder helm, zonder verzekering, zonder verzekeringplaatje, zonder oranje plaat en voor het overschrijden van de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Vier bromfietsen zijn voor nader (technisch) onderzoek meegenomen.

Eindhoven: Rijden over de vluchtstrook
Dinsdagmiddag zijn op de A2 tien automobilisten bekeurd omdat zij zonder noodzaak over de vluchtstrook reden. De boete voor deze overtreding is f 300,=.

Helmond: Snelheidscontrole
De politie van Helmond West heeft dinsdagmorgen op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
§ Op de Hoofdstraat reden tussen 7.45 en 10.15 uur 85 bestuurders te snel. Er passeerden 896 voertuigen de controle. De snelste reed 81 km/u.
§ Tussen 11.00 en 13.00 uur werd op de Gerwenseweg gecontroleerd. Hier passeerden 441 voertuigen de radar. 125 bestuurders deden dat te snel, de snelste reed 83 km/u.
Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Helmond: Inbraak in 10 bestelbusjes
Tussen maandagavond 21.30 uur en dinsdagmorgen 5.30 uur, is er ingebroken in 10 bestelbusjes op een afgesloten terrein aan de Houtsestraat. De deuren van alle busjes zijn opengebroken. Uit de voertuigen is een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen. De politie stelt in samenwerking met de technische recherche een onderzoek naar de juiste toedracht in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie