Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: vergoedingen gedeputeerden aanpassen aan onkosten

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

PERSBERICHT
SP: vergoedingen gedeputeerden aanpassen aan werkelijke onkosten

Utrecht, 1 juni 1999

De fractie van de Socialistische Partij in de Utrechtse Provinciale Staten wil dat de vaste onkostenvergoeding voor gedeputeerden wordt verlaagd, als GS de uitkomsten van een onderzoek in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) overnemen. Zo niet: dan zou een onafhankelijk accountant moeten vaststellen in hoeverre de werkelijke kosten van de Utrechtse gedeputeerden afwijiken van de vergoedingen.

Onderzoeksinstituut SGBO, dat in opdracht van de VNG de kosten en vergoedingen van lokale en provinciale bestuurders onder de loep nam, kwam voor gedeputeerden uit op gemiddeld 496 gulden aan maandelijkse kosten, terwijl hun vaste vergoeding 673 gulden bedraagt. De bevindingen over de commissarissen van de Koningin, die jaarlijks 31.440 gulden aan vaste onkostenvergoeding ontvangen, zijn door SGBO om privacyredenen geheim gehouden. Ook de vergoedingen van statenleden zijn onderzocht, maar deze bleken lager te zijn dan de gemiddelde onkosten.

De SP vindt dat politici uiterst zorgvuldig dienen te zijn bij hun declaratiegedrag. Allereerst omdat deze declaraties betaald worden van belastinggeld. Maar vooral omdat de overheid als handhaver alleen geloofwaardig kan optreden als zij in eigen huis de grootste zorgvuldigheid betracht.

Inlichtingen:
P.F.C. Jansen,
tel.(070)3183802 (overdag),
tel.(030)2884152 (avond/weekend)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie