Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor priester Fred Keesen

Datum nieuwsfeit: 01-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor priester Fred Keesen

De heer Fred Keesen (1925), voorzitter van het Kerkelijk Informatie en Overlegplatform inzake Sociale Kwesties (KIOSK), ontvangt op dinsdag 1 juni van wethouder Herman Meijer de Erasmusspeld. De heer Keesen ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding wegens zijn jarenlange inzet voor onder meer de sociaal zwakkeren in de samenleving. Als priester van het Bisdom Rotterdam was hij sinds de jaren zeventig actief in het arbeidspastoraat in Rotterdam. Hij heeft zich daarmee naar het oordeel van het College van B. en W. voor een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Vanaf de oprichting in 1992 is Fred Keesen voorzitter van KIOSK, het overlegplatform van Rotterdamse kerken. Deze organisatie heeft tot doel invloed uit te oefenen op het sociaal-economisch beleid van de gemeente. Zo organiseerde KIOSK in 1997 de armoedemanifestatie 'Rotterdam luidt de noodklok'. Daarnaast was hij tot 1987 priester-arbeider, naast zijn werk als bedrijfsaalmoezenier werkte hij als machine-smeerder bij een vatenfabriek.

Keesen was ook actief in de democratiseringsbeweging in de Rooms-Katholieke Kerk. Zo stond hij aan de wieg van de Acht Mei Beweging. Vanaf 1954, toen hij priester werd in Rotterdam, was hij ook nog legeraalmoezenier en radiomaker bij de KRO.

De Erasmusspeld is vernoemd naar Desiderius Erasmus, de op 27 oktober 1469 in Rotterdam geboren humanist. De speld is gemaakt naar een afbeelding van Erasmus door de schilder Holbein.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie