Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen concert Rolling Stones in Groningen

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Maatregelen concert Rolling Stones
7 mei 1999
Op woensdag 2 juni treden the Rolling Stones op in Groningen. Voor dit concert zijn 75.000 toegangskaarten verkocht. Om de bezoekersstroom in goede banen te leiden heeft de gemeente Groningen in overleg met de Nederlandse Spoorwegen, vervoermaatschappij Arriva, Mojo Concerts en de Verkeerspolitie Groningen een reeks maatregelen getroffen. Voor meer informatie over de maatregelen rondom het concert kunt u contact opnemen met het Gemeentelijk Informatiecentrum (GIC), telefoon: (050) 367 70 00.

Verkeersmaatregelen en afsluiting woonwijken

Voor, tijdens en na het concert zullen een aantal wegen en wijken worden afgesloten om een verkeerschaos te voorkomen en de bereikbaarheid van het concert te garanderen. Het gaat in de eerste plaats om de wegen in het Stadspark. Op de dag van het concert zal vervolgens de Laan 1940-1945 (westelijke ringweg) worden gestremd en zijn de wijken in de directe omgeving van het Stadspark afgesloten voor niet-bewoners. Hierbij het overzicht van de dagen & tijdstippen waarop wegen & wijken zijn afgesloten.

* Stadspark van vrijdag 28 mei tot vrijdag 4 juni In het Stadspark is de Concourslaan in de bocht voor het Stadsparkpaviljoen afgesloten voor het publiek vanaf 07.00 uur s ochtends op vrijdag 28 mei tot uiterlijk vrijdag 4 juni.
* Stadspark van dinsdag 1 juni (22.00 uur) tot donderdag 3 juni De Concourslaan is vanaf 22.00 uur s avonds op dinsdag 1 juni vanaf de Paterwoldseweg en vanaf het Gasuniegebouw gesloten voor al het verkeer.
Ook in het Stadspark zijn de Mulock Houwerlaan en de Paviljoenlaan vanaf dit moment gesloten voor al het verkeer.Deze afsluitingen duren tot de vroege ochtend van donderdag 3 juni.
* Woensdag 2 juni (09.00 uur) tot donderdag 3 juni (06.00 uur) De ringweg (Laan 1940-1945) is op woensdag 6 juni vanaf 09.00 uur gesloten voor al het wegverkeer tussen het Hoendiep en het Vrijheidsplein. De stremming van de ringweg duurt tot maximaal 06.00 uur op donderdag 3 juni.

* Woensdag 2 juni (14.00 uur) tot donderdag 3 juni (± 03.00 uur) De wijken Laanhuizen, Grunobuurt en Corpus den Hoorn - Noord zijn vanaf 14.00 uur gesloten voor al het autoverkeer. Het betreft hier het gebied begrensd door de spoorlijn Groningen-Leeuwarden, het Noord Willemskanaal, het Overwinningsplein, de Laan van de Vrijheid en de Laan 1940-1945.
(Bewoners van deze wijken krijgen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs toegang tot hun wijk)
Het Vrijheidsplein is vanaf 14.00 uur gestremd inclusief de op- en afritten. De Rabenhauptstraat en de Parkweg zijn vanaf 14.00 uur in westelijke richting gesloten voor het verkeer. Van het Emmaviaduct zijn de afrit westzijde (Parkbrug) en de opritten oostzijde (Stationsweg) en westzijde (Julianaplein) gestremd voor het verkeer.
Deze stremmingen duren tot in de vroege ochtend van donderdag 3 juni.

* Woensdag 2 juni (22.30 uur) tot donderdag 3 juni (± 03.00 uur) Van het Emmaviaduct is vanaf 22.30 uur ook de afrit oostzijde (Hoornse Diep) gesloten. De Parkweg is in beide richtingen gestremd voor alle verkeer.

OVERIGE INFORMATIE

'Kom op tijd; kom met de trein!'

* Bezoekers van het concert van de Rolling Stones wordt dringend geadviseerd gebruik te maken van de trein.

* De NS zet extra (nacht)treinen in voor dit concert. Na afloop is er een speciaal nachtnet naar diverse plaatsen in Nederland.
* Vanaf het NS-station is het slechts 10 minuten lopen naar de Draf- en Renbaan.

Toch met de auto?

* Voor mensen die toch met de auto komen is het raadzaam om de trein te nemen vanaf een station tussen Groningen en de plaats van vertrek.

* Voor mensen uit de richtingen Assen en Drachten zijn er bewaakte en verlichte parkeerplaatsen op 20 minuten loopafstand van het concert. Parkeren op deze plaatsen kost f 10,- per auto.
* Op alle bekende Groningse park- en pendeladressen kan worden geparkeerd. Een kaartje voor deze pendeldienst kost f 5,- per persoon.

Concertinformatie

* Het concertterrein Draf- en Renbaan Stadspark is op woensdag 2 juni vanaf 17.30 uur geopend voor het publiek.
* Het voorprogramma, de band Catatonia uit Wales, begint om 19.30 uur.

* De hoofdact, The Rolling Stones, treedt op rond 21.15 uur.
* Het concert is uiterlijk om 24.00 uur afgelopen en wordt beëindigd met een groot vuurwerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie