Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Toepassingen van aardappelsap

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Landbouwuniversiteit Wageningen

*wo 02-06-99 AARDAPPELSAP OP DE MENUKAART


tijd 16:00 uur

onderwerp promotie ir. A.M. Pots, Wageningen
titel Physico-chemical properties and thermal aggregation of patatin, the major potato tuber protein
promotor(en): prof.dr.ir. A.G.J. Voragen (levensmiddelenchemie) prof.dr.ir. P. Walstra (zuivelkunde) (co)promotor(en): dr.ir. H. Gruppen (levensmiddelentechnologie)
informatie afd. voorlichting en pr, Godelief Nieuwendijk, tel. 0317-482177

Aardappeleiwit is een bijproduct van de aardappelzetmeelindustrie. Het aardappeleiwit is opgelost in aardappelsap, dat bij verwerking van aardappels vrijkomt. Onder verhitting en zure omstandigheden slaat het aardappeleiwit neer. Het eiwit, dat een hoge voedingswaarde heeft, is daarna alleen nog bruikbaar als veevoer en heeft dus weinig economische waarde. De levensmiddelenindustrie wil het als ingrediënt voor (humane)voedingsmiddelen gebruiken, omdat het eiwit dan meer geld oplevert. Bovendien heeft het eiwit schuim- en emulsievormende en stabiliserende eigenschappen. Levensmiddelentechnoloog André Pots onderzocht de eigenschappen van het aardappeleiwit patatine. Hij beschrijft in zijn proefschrift de structurele stabiliteit en het aggregatiegedrag bij hoge temperaturen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie