Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD-(Euro)parlementariërs bezoeken Haagse Schilderswijk

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

28 mei 1999

VVD-(Euro)parlementariërs bezoeken Haagse Schilderswijk

Op woensdagmiddag 2 juni a.s. brengt een delegatie van Tweede Kamerleden en (kandidaat-)Euro- parlementariërs van de VVD in het kader van de Europese Verkiezingscampagne een werkbezoek aan Den Haag. De delegatie, die waarschijnlijk wordt geleid door fractieleider Hans Dijkstal van de VVD, wordt om 13.00 uur in het Haagse Stadhuis ontvangen door de wethouders Bas Verkerk en Louise Engering-Aarts van de VVD. Na een bezoek aan Europol, zal de delegatie de rest van de middag doorbrengen in de Haagse Schilderswijk, alwaar een aantal door het Europese URBAN-programma gesteunde gemeentelijke projecten bezocht wordt.

Succesvolle URBAN-projecten Het Europese URBAN-programma is een belangrijke investering in de verbetering van het sociaal-econo- misch perspectief van bewoners en ondernemers in grote achterstandswijken. In de Haagse Schilderswijk wordt een groot aantal gemeentelijke projecten sinds enkele jaren gesteund met URBAN-gelden. De eerste positieve resultaten daarvan zijn inmiddels goed zichtbaar. Op 2 juni wordt een bezoek gebracht aan het onlangs geopende Bedrijfsverzamelgebouw 'De Schilde' (in het voormalige AT&T-gebouw), het succesvolle Telematicacentrum (waar wijkbewoners en scholieren kennis kunnen maken met nieuwe media), het Leerwerk centrum (gespecialiseerd in het geven van vakgerichte trainingen aan langdurig werklozen) en het Johan de Wittcollege aan de Hooftskade, waarvan de inrichting is vormgegeven rond het concept 'Veilige School'.

Deelnemers VVD-delegatie Aan de VVD-delegatie wordt (naar alle waarschijnlijkheid) deelgenomen door de Tweede Kamer-leden Hans Dijkstal, Joris Voorhoeve, Willibrord van Beek (financieel woordvoerder), Theo van den Doel, Stef Blok (die als kamerlid de Schilderswijk heeft geadopteerd) en Jan Rijpstra (woordvoerder Grote Steden- beleid). Waarschijnlijk zijn als
(kandidaat-)Europarlementarirs van de partij: Elly Plooij van Gorsel, Jan Mulder, Robert-Jan Goedbloed en Jules Maat. De Haagse wethouders Bas Verkerk en Louise Engering- Aarts zullen de delegatie in de Schilderswijk rondleiden. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje op het dakterras (tevens schoolplein) van het Johan de Wittcollege aan de Hooftskade.

Uitnodiging aan de pers U wordt van harte uitgenodigd om (een deel van) het bezoek van de VVD-delegatie aan Den Haag bij te wonen. U kunt hierover contact opnemen met Petra Sevinga van de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de gemeente Den Haag, telefoon: (070) 353 2061, E-mail: '(bssevip@bsd.denhaag.nl)'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie