Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe subsidieregels voor 'nieuw' Breda op komst

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

NIEUWE SUBSIDIEREGELS VOOR ‘NIEUW’ BREDA OP KOMST

Vanaf 2001 wil Breda voor alle organisaties uit ‘nieuw’ Breda dezelfde subsidieregels hanteren. Er is dan geen verschil meer tussen de subsidieregels van de voormalige randgemeenten en ‘oud’ Breda. Het College van Burgemeester en Wethouders gaf groen licht om de nieuwe subsidieregels op te stellen. Voor de meeste subsidierelaties uit de voormalige randgemeenten verandert er het komende jaar (2000) niets. De garantie voor subsidie die in 1997 voor drie jaar is ingesteld, wordt met 1 jaar verlengd. Daarnaast stelt het College de gemeenteraad voor om in 2000 eenmalig 250.000 gulden beschikbaar te stellen om een aantal knelpunten bij het ouderenwerk, maatschappelijk werk, culturele organisaties en Oranjecomités tijdelijk aan te pakken.

In 1997 zijn randgemeenten Bavel, Ulvenhout, Teteringen en Prinsenbeek bij de gemeente Breda gekomen. De gemeentelijke herindeling had tot gevolg dat 4 verschillende subsidieregelingen op elkaar afgestemd moesten worden met als uiteindelijk doel één uniforme subsidieregeling. Deze geldt voor alle subsidierelaties binnen de nieuwe gemeente Breda. In afwachting van deze nieuwe subsidieregelgeving is voor de jaren 1997, 1998 en 1999 een overgangsregeling getroffen voor subsidierelaties uit de voormalige randgemeenten. De subsidie bleef gedurende deze 3 jaren ongewijzigd.

Na de zomervakantie 1999 is de nieuwe subsidieregeling op hoofdlijnen klaar. Dan geeft Breda alle betrokkenen de gelegenheid om hierop in te spreken. Naar verwachting stelt de gemeenteraad de nieuwe subsidierichtlijnen medio 2000 vast zodat ze per 1 januari 2001 van kracht zijn. Vanaf 2001 wordt de nieuwe uniforme regelgeving voor alle subsidierelaties van kracht. De verschillen in subsidiering (ontstaan als gevolg van de gemeentelijke herindeling) zullen daarmee definitief tot het verleden behoren. Voor sommige subsidierelaties uit de voormalige randgemeenten wordt de subsidie niet verlengd tot 2001. Het gaat hier om onder andere preventieve logopedie, catecheseles en humanistisch vormingsonderwijs. De reden hiervoor is dat in Breda dergelijke activiteiten nooit eerder gesubsidieerd werden.

In afwachting van de nieuwe subsidieregeling per 2001 zijn er voor het ouderenwerk, het maatschappelijk werk, culturele activiteiten en Oranjecomités extra middelen nodig om acute knelpunten op te lossen.De gemeente wil hiervoor eenmalig f 250.000,- beschikbaar stellen. De Stichting Ouderenwerk Breda (SOB) ontvangt f 134.000,- en het IMW krijgt f 77.000,-. Voor culturele organisaties wordt f 30.000,- uitgetrokken en is er f 9.000,- voor de subsidiering van een aantal Oranjecomités.

Breda, 2 juni 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie