Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda brengt milieueffecten leisurepark in beeld

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE BRENGT MILIEUEFFECTEN LEISUREPARK EN EVENEMENTENCOMPLEX IN BEELD

Bij het beschrijven van de milieueffecten van een leisurepark en evenementencomplex op de kop van Steenakker-Noord moet de keuze voor deze locatie goed worden onderbouwd. Alternatieve locaties die minder gevolgen hebben voor het milieu moeten ook worden bekeken. Dit adviseert de Commissie voor de Milieu Effect Rapportage (MER) aan de gemeente. Het College van B&W heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om te besluiten een MER op te stellen volgens de richtlijnen en adviezen van de commissie MER.

Voor de vestiging van een evenementencomplex en een leisurepark op Steenakker-Noord moet een milieueffectrapport (MER) worden gemaakt. Dit is een instrument dat ervoor moet zorgen dat de belangen van het milieu op een volwaardige manier in de bestuurlijke afwegingen worden meegenomen. De gemeenteraad stelt de richtlijnen op voor de inhoud van het MER en laat zich daarbij adviseren door de commissie voor de MER. Begin april hebben onder andere de Groene Koepel, de ondernemers uit de binnenstad en de belangenvereniging Steenakker een eerste inspraakreactie gegeven in het kader van de procedure voor de milieueffectrapportage.

De commissie MER adviseert om de behoefte aan een evenementencomplex, de verschillende onderdelen van een leisurepark en de kantoren apart te onderbouwen. Ook moet duidelijk worden waarom de grond voor deze complexen op korte termijn beschikbaar moet zijn. De gemeente moet ook het meest milieuvriendelijke alternatief uitwerken. De commissie vraagt ook aandacht voor de potentiële archeologische waarden binnen het plangebied. De resultaten van archeologisch onderzoek worden in de MER beschreven.

Nadat de milieueffectrapportage is opgesteld ligt het tegelijkertijd met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Op dit bestemmingsplan is nog bezwaar en beroep mogelijk. De gemeente heeft de intentie om nog voor de zomer met alle betrokkenen te praten over de stedenbouwkundige uitgangspunten en het voorlopige programma van eisen.

Eind dit jaar moet het ontwerp voor een evenementencomplex en een leisurepark klaar zijn. Begin volgend jaar zou dan de bouw kunnen starten. Het streven is om in 2001 de nieuwe complexen in gebruik te nemen.

Breda, 2 juni 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie