Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwaliteit open zwemwater in Overijssel goed

Datum nieuwsfeit: 02-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 2 juni 1999

KWALITEIT OPEN ZWEMWATER IN OVERIJSSEL GOED

Ook deze zomer kunnen de liefhebbers weer met een gerust hart in Overijssels open water zwemmen. De twaalf officieel aangewezen open zwemwateren in Overijssel zijn allen goedgekeurd. Zowel de kwaliteit van het zwemwater als de veiligheid in en rond het water voldoen aan de eisen van de Wet Hygiëne en Veiligheid Zwemgelegenheden (WHVZ). Dit staat te lezen in de nieuwe zwemwaterfolder ‘Veilig zwemmen in Overijssels open water 1999’ van de provincie Overijssel en de waterschappen Groot Salland en Regge en Dinkel.

In het kader van de WHVZ heeft de provincie Overijssel 12 wateren aangewezen als officieel open zwemwater. Deze wateren worden jaarlijks onderzocht op veiligheid van de zwemplaats en op de aanwezigheid van bacteriën. Ook wordt er gekeken naar hygiënische en veiligheidsvoorzieningen. Gedurende de zomermaanden voeren waterschap Groot Salland (West-Overijssel) en waterschap Regge en Dinkel (Twente) elke twee weken een bacteriologisch onderzoek uit. Bij extreem warme zomers gebeurt dit zelfs wekelijks. De provincie Overijssel controleert bovendien elke zomer de veiligheid van de zwemgelegenheden. De andere open wateren in Overijssel worden niet gecontroleerd op hun geschiktheid als zwemwater. Daarom raden de provincie en de waterschappen het ook af om in andere dan de officieel aangewezen open zwemwateren te zwemmen.

Tips voor veilig en gezond zwemmen

Voor veel mensen is niets zo fijn om met warm weer verkoeling te zoeken in en om het water. Het is verstandig om daarbij een aantal zaken in acht te nemen. Laat bijvoorbeeld geen voedsel in de brandende zon staan. Zit of lig niet te lang achter elkaar in de felle zon. En van het drinken van alcohol in de zon kan men behoorlijk ziek worden. Laat kleine kinderen niet in het water poepen of plassen. Let erop dat kleine kinderen niet drinken van het zwemwater. Ga niet in het water als u verkouden bent of oorontsteking hebt: u vormt zo een besmettingsbron voor andere zwemmers. Duik nooit in troebel of ondiep water. Zwem niet in de buurt van drinkplaatsen voor vee. Zwem niet op plekken waar algen een dikke drijflaag vormen of in water waarin dode dieren drijven. Bel in het laatste geval met de milieuklachtentelefoon van de provincie Overijssel, telefoon 038 422 11 32.

Belangstellenden kunnen de zwemwaterfolder gratis opvragen bij de provincie Overijssel (038 425 23 46), waterschap Groot Salland (038
455 72 00) en waterschap Regge en Dinkel (0546 83 25 25). Tevens is de folder o.a. verkrijgbaar bij gemeenten en VVV’s.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie