Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NET 5 Thuistheater: Lord of the Dance

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten Wereldshow in de huiskamer bij het 'NET 5 Thuistheater': Lord of the Dance

`NET 5 Thuistheater: Lord of the Dance', donderdag 3 juni tussen 22.30 en 23.00 uur bij NET 5.

Een meeslepend optreden van amper zeven minuten tijdens het Eurovisie Songfestival was genoeg om van danser Michael Flatley een wereldster te maken. Donderdag 3 juni is Flatley's spectaculaire en uiterst succesvolle dansshow `Lord of the Dance' te zien, in het `NET 5 Thuistheater'. Oorspronkelijk afkomstig uit het getto van Chicago, leek Flatley niet de aangewezen man om de rol van Keltische held te vertolken op het podium. Niets bleek echter minder waar, deze jongeman wiens dansleraar hem vertelde dat hij eigenlijk te oud was voor een danscarrière, wist de oude Ierse Folkdance eigenhandig nieuw leven in te blazen. Nu was de Keltische folklore Flatley niet vreemd, zijn vader is afkomstig uit het Ierse Sligo.

Flatley begon zijn carrière als concertfluitist. Zijn grootste talent lag echter in een andere vorm van zelfexpressie. Wie de atletische Flatley als een tornado over het podium ziet wervelen, kan dit slechts beamen. Inmiddels heeft de wereld van de dans hem dan ook het nodige eerbetoon opgeleverd. Flatley heeft diverse wereldtitels op zijn naam en houdt het wereldrecord tapdansen, met 35 taps per seconde. Daarnaast heeft zijn show `Lord of the Dance' honderden jonge Ierse dansers de gelegenheid geboden hun passie voor dansen te volgen. De massale dansscènes en groupe in `Lord of the Dance' leveren een overweldigend aanzicht op.

Flatley's shows zijn een perfecte versmelting van sprookjesachtige elementen uit de Keltische mythen en folklore, moderne technische hoogstandjes en de persoonlijke gratie en fysieke expressie van de dansers. `Lord of the Dance' is zijn tweede show, na `Riverdance' en tevens volledig zijn kindje. Behalve de titelrol, nam Flatley tevens de ontwikkeling en choreografie voor zijn rekening. Het verhaal is gebaseerd op een Keltisch volkssprookje. In een land, geregeerd door de godin Erin, ontwaakt een nieuwe kwade macht, in de gedaante van Don Dorcha, de Duistere Heer, om de Heer van de Dans uit te dagen. Zijn metgezel, de verleidster Morrighan, bindt de strijd aan met Soarise, de personificatie van het lieflijke. In dit land der wonderen schaart een elf, de Kleine Geest, zich aan de zijde van de Heer van de Dans, om deze te helpen zijn mythische volk te beschermen tegen de machten van het Kwaad.

Tot de meest sensationele scènes behoort de oorlog tussen de clans; honderden voeten die ritmisch op de dansvloer roffelen, perfect op elkaar afgestemd, waarbij het tempo steeds hoger komt te liggen. Compleet het tegenovergestelde van de strijd tussen de twee vrouwelijke rivalen; zacht voetenwerk in combinatie met de zangsolo's van de godin Erin, in volmaakte harmonie. Flatley danst de rol van de Heer van de Dans, die hij in werkelijkheid ook is, met al de passie en het vuur die hij in zich draagt, als hij zijn clanleden aanvoert tegen de Heer der Duisternis. Twee dozijn dansers die de perfecte synchroniciteit benaderen, met Flatley's dynamiek en elegantie als middelpunt. De prachtige kostuums, belichting, sensationele special effects en meeslepende muziek versterken de illusie van magie en mystiek, die de `Lord of the Dance' tot de meest succesvolle dansshow van de jaren `90 maakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie