Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themadag 'Koos Werkeloos' KUB

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook:

promoties

Themadag 'Koos Werkeloos' over activering naar de arbeidsmarkt

Studievereniging Sevio (Securitas Vincit Omnia zekerheid overwint alles) heeft ruim 10 jaar bestaan als onderdeel van de studierichting Arbeid en Sociale Zekerheid aan de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg. Helaas is deze unieke studierichting opgeheven, en daarmee is ook het bestaansrecht van Sevio verdwenen.
Om dit toch op een gedenkwaardige wijze af te sluiten, wordt op donderdag 3 juni onder de titel 'Koos Werkeloos' - samen met Studium Generale - een middag georganiseerd over het thema activering naar de arbeidsmarkt.
De themadag zal plaats vinden op de KUB in gebouw K. Aanvang: 14.30 uur

De aanpak van werkloosheid kent vele varianten. De overheid werkt nu met het principe wie kan werken, moet werken'. Zo blijft het aantal werklozen zo klein mogelijk en hoeft niemand aan de kant te blijven staan. Er zijn echter ook vraagtekens bij deze aanpak te zetten. Zo worden veel vrijwilligers, zoals Marta Resink (die ook op de dag aanwezig zal zijn), vaak verplicht hun vaak nuttige activiteiten als vrijwilliger op te geven voor een (laag)betaalde baan.

De themadag begint met een discussie en enkele lezingen rondom dit thema. Dr. Joop Roebroek, universitair docent aan de KUB en auteur van diverse publicaties rondom dit thema, zal het huidige beleid sterk bekritiseren. Prof. dr. ir. Jan van Ours, hoogleraar arbeidseconomie aan de KUB, zal het activeringsbeleid, vanuit economische invalshoek, juist onderbouwen.

Verder zal er een panel aanwezig zijn van uitvoerders, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen die een discussie aangaan, waar ook het publiek aan kan deelnemen. In dit panel zitten onder meer Henk Bres (bekend van het VARA televisieprogramma Het Lagerhuis), vrijwilligster Marta Resink, medewerkers van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Gemeentelijke Sociale Dienst.

Persvertegenwoordigers, die de middag willen bijwonen, zijn welkom. Voor meer informatie: Richard Engelfriet van Sevio, tel. 013-4668186 of 4632280.


25-05-1999 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie