Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadscommissie A'dam brengt bezoek aan Birmingham

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
X
X
X Gemeente Amsterdam

RAADSCOMMISSIE DIVERSITEITSBELEID BRENGT BEZOEK AAN BIRMINGHAM

Van donderdag 3 t/m zondag 6 juni brengt de Commissie van Advies voor Diversiteitsbeleid, Onderwijs, Jeugdzaken, Grote Stedenbeleid en Bestuurlijk Stelsel een bezoek aan Birmingham. Birmingham is de tweede stad van Engeland en heeft een zeer divers samengestelde populatie. De stad telt 1 miljoen inwoners, waarvan 21% van Indiase, Pakistaanse, Caraïbische, Afrikaanse of Chinese afkomst is. In 2010 zal naar verwachting 42% van de jongeren van allochtone afkomst zijn.

Het bezoek aan Birmingham staat in het teken van de ontwikkelingen in Amsterdam op het gebied van diversiteitsbeleid. De commissie heeft gekozen voor Birmingham, omdat het een Europese stad is die, net als Amsterdam, een zeer diverse bevolkingssamenstelling kent. De steden kennen vergelijkbare uitdagingen op het multiculturele vlak. Birmingham heeft die als uitgangspunt voor het beleid geformuleerd en in projecten tot uiting gebracht.

De commissie zal zich in Birmingham laten informeren over de manier waarop in deze stad het diversiteitsbeleid tot stand is gekomen en is georganiseerd. Er zal een ontmoeting plaatsvinden met medewerkers van de gemeentelijke dienst die het diversiteitsbeleid uitvoert, het bureau Equalities Division. Daarnaast zullen er ook onderwijs- en participatieprojecten worden bezocht. Zo zal er een bezoek worden gebracht aan het trainingsprogramma 'Action Learning for Community Governance', een programma voor allochtone vrouwen in de wijk Sparkbrook (het Vrouwen Empowerment Centrum in Amsterdam-Zuidoost werkt hiermee samen). Verder geven door de gemeente opgezette buurtgerichte comités een presentatie en zal de raadscommissie een bezoek brengen aan een 'brede school', genaamd de University of the First Age. Ter afsluiting maakt de commissie kennis met de leden van de city council (gemeenteraad) van Birmingham.

Amsterdam, 28 mei 1999

Pb-56 Lysbeth den Dulk 5523409

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie