Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat over onafhankelijkheid filmkritiek

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijks Universiteit Groningen

nummer 71

28 mei 1999

Slotdebat

GASTDOCENT HANS BEEREKAMP STELT ONAFHANKELIJKHEID FILMKRITIEK TER DISCUSSIE

Een filmrecensent die in het filmbedrijf nog nooit een vijand heeft gemaakt, zou zich af moeten vragen of hij wel eerlijk genoeg is , is één van de stellingen van Hans Beerekamp voor het slotdebat. Hans Beerekamp is gastdocent Filmkritiek aan de RUG en sluit zijn collegereeks af met een debat over de onafhankelijkheid van de filmcriticus in de door marktkrachten en -belangen gedomineerde filmwereld.

Beerekamp, filmredacteur van NRC Handelsblad en beroemd vanwege zijn encyclopedische kennis van de binnen- en buitenlandse filmwereld, houdt een prikkelende beschouwing over dit onderwerp; waarna hij in debat treedt met de directeur Kunsten van het Ministerie van OC&W, Maarten Asscher, hoogleraar Kunst- en Architectuurgeschiedenis aan de RUG, Ed Taverne, en Monique van Schendelen, publicity manager van diverse filmmaatschappijen. Dit onder voorzitterschap van Doeko Bosscher, Rector Magnificus van de RUG.

De reeks Meesterklassen Filmkritiek aan de letterenfaculteit van de RUG, die dit voorjaar startte met Beerekamp als gastdocent, is een primeur in Nederland. Onder Beerekamps leiding schreven studenten onder andere hun eerste kritieken over films die zij daartoe te zien kregen.

Datum en tijd donderdag 3 juni 1999, 20.00-22.00 uur Spreker Hans Beerekamp, filmcriticus en gastdocent RUG Titel Filmkritiek, onafhankelijkheid en marktbelangen (werktitel) M.m.v. Maarten Asscher, directeur Kunsten, Ministerie van OC&W; Ed Taverne, hoogleraar Kunst- en Architectuurgeschiedenis RUG; en Monique van Schendelen, publicity manager van diverse filmmaatschappijen. Voorzitter: Doeko Bosscher, Rector Magnificus RUG. Inleider: Hub Hermans, decaan letterenfaculteit RUG. Plaats Universiteitstheater Harmoniegebouw, Oude Kijk in 't Jatstraat 26, Groningen

Noot voor de pers

* Voor nadere informatie: Albert Compagner, tel. (050)363 61 26.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie