Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Tegen Zinloos Geweld
AANHOUDING NA DIEFSTAL PORTEMONNEE.

29/05: Zaterdagmiddag is in Hillegom een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. De jongen was in de Oijen huis aan huis ansichtkaarten aan het verkopen. Nadat een klein jongetje opendeed, ging het ventje zijn moeder halen. In de tussentijd heeft de jongen uit een tas die in de garderobe stond een portemonnee gestolen. De vrouw ontdekte de diefstal kort nadat de jongen weer verder was gegaan. De jongen heeft de diefstal bekend.

_________________________________________________________________

ZINLOOS GEWELD.

25/05: Een 25 jarige Noordwijker heeft op 2e pinksterdag 's morgens vroeg een 58 jarige man uit Lisse zonder enige aanleiding mishandeld. De Lissenaar liep de op de Keukenhofdreef in zijn woonplaats toen de Noordwijker hem zonder enige aanleiding beschuldigde van discriminatie. De Lissenaar wilde een confrontatie met de man vermijden, maar de Noordwijker schopte en sloeg de man en gebruikte daarbij een stuk hout. Tevens uitte de Noordwijker allerlei ernstige bedreigingen tegen de Lissenaar. De Lissenaar kon zich uiteindelijk losrukken. De politie kon de Noordwijker korte tijd later aanhouden. De Lissenaar heeft zich onder doktersbehandeling gesteld vanwege diverse verwondingen in zíjn gezicht en enkele kneuzingen. De man uit Noordwijk is ingesloten. Hij wordt voorgeleid aan de Officier van Justie in het kader van de aanpak van "zinloos geweld".

_________________________________________________________________

JEUGDIGE BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN.

28/05: Met de aanhouding van vier jongens uit Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, heeft de politie veertien bromfietsdiefstallen opgelost. De politie kwam de jongens op het spoor toen op 9 mei een Lissenaar op een gestolen bromfiets werd aangetroffen. Uiteindelijk bleek in het onderzoek dat een viertal, drie jongens van 16 en een van 18 jaar, in wisselende samenstelling brommers hebben gestolen in Lisse, Katwijk, Noordwijkerhout, Hoofddorp en Heemstede. Van de veertien bromfietsen konden er zeven worden achterhaald, de rest is nog zoek. Tegen de vier daders wordt proces-verbaal opgemaakt.

_________________________________________________________________

CAFEHOUDSTER KRIJGT KLAPPEN.

01/06: Eeen 34 jarige eigenaresse van een horecagelegenheid aan de Duinschooten in Noordwijkerhout is geslagen door een nog onbekende man. De vrouw vroeg of de man zich in het café wat rustiger kon gedragen. Daarop kreeg de vrouw een klap. Aanwezigen werkten de boze klant vervolgens de deur uit. De identiteit van de dader is bekend en hij wordt door de politie nader verhoord.

_________________________________________________________________

WINKELDIEFSTAL.

27/05: Omstreeks 14.50 uur zag een beveiligingsmedewerker, in zijn vrije tijd, dat een viertal mannen zich schuldig maakten aan winkeldiefstallen in Lisse. Ze namen een kostuum weg bij een confectiewinkel en een strijkijzer en broodrooster bij een electronicazaak. Dankzij de beveiligingsbeambte kon de politie de mannen op de Heereweg aanhouden. Het betroffen vier Poolse mannen in de leeftijd van 22 tm 28 jaar. De vier zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Zij zullen het land moeten verlaten.

_________________________________________________________________

VERKEERSONGEVALLEN MET LETSEL.

Bromfietser naar ziekenhuis - Hillegom

Zondagavond 17.40, 30 mei uur reed een 46-jarige inwoner van Hillegom met een bestelauto over de Guido Gezellelaan. Omdat hij onvoldoende rechts hield raakte hij een tegemoektkomende bromfietser. De 17-jarige bromfietser uit Hillegom raakte gewond aan zijn knie en is voor behandeling naar het Spaarne ziekenhuis in Heemstede overgebracht. De automobilist is bekeurd; hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Autobus raakt voetganger - Noordwijk

Een 29-jarige buschauffeuse reed zondagmorgen 31 mei om 00.30 uur met een autobus over de Parallelboulevard in de richting van het Jan Kroonsplein. Toen vanaf het trottoir plotseling een 16-jarige jongen uit Noordwijkerhout achteruit de rijbaan op kwam gelopen, was een aanrijding niet meer te voorkomen. De jongen klaagde over hoofdpijn en is voor controle met de ambulance naar het LUMC gebracht.

Aanrijding, licht gewonden - Hillegom

Zaterdagmorgen 30 mei om 11.30 uur vond op de Weerlaan een aanrijding plaats. Een 69-jarige automobilist uit Hillegom botste op zijn voorganger; een 43-jarige plaatsgenote. Bij de aanrijding kwam zijn bijrijder; een 49-jarige Hillegommer, dusdanig hard met zijn hoofd tegen de voorruit dat deze barstte. De 9-jarige jongen die achterin zat, kwam met een smak tegen de rugleuning van de stoel voor hem en liep zo een blauw oog op. De twee gewonden zijn ter plaatse door een arts verzorgd en konden daarna hunsweegs gaan. De beide bestuurders van de auto's bleven ongedeerd.

Kop-staart aanrijding - Noordwijk Maandagmorgen 1 juni, iets voor 11.00 uur vond op de Van Panhuijsstraat een kop-staart aanrijding plaats. Een 23-jarige man uit Voorhout reed met de auto over de Van Panhuijsstraat. Gekomen bij de kruising met de Duinweg stonden voor hem twee auto's te wachten voor het verkeerslicht. De man uit Voorhout remde te laat, botste op de auto voor hem, die weer doorschoof op de auto daarvoor. Naast de nodige blikschade veroorzaakte de klap bij de bijrijder van de voorste auto; een 43-jarige vrouw uit Katwijk nekklachten; opname in het ziekenhuis bleek echter niet nodig. Geen van de bestuurders van de auto's raakte gewond.

_________________________________________________________________

BOOM GEVELD.

31/05: Een 23-jarige man uit Lisse was maandagmiddag in de achtertuin van zijn woning aan het Zuiderkruis begonnen aan het omzagen van een boom. De man was in de veronderstelling dat de boom dood was en wilde hem kwijt. Op drie meter boven de grond begon hij te zagen. Echter toen de stam half door was, begon het gevaarte bij een beetje wind al griezelig te zwabberen. In zijn benauwdheid dat de boom wel eens heel ongunstig terecht zou komen bij een eventuele breuk, belde de Lissenaar de politie. De betreffende agent besloot dat het inderdaad veiliger was de brandweer te vragen om de negen meter lange berk klein te krijgen. De man is overigens bekeurd. Voor het omzagen heeft hij volgens de APV van Lisse een vergunning nodig, en deze had hij niet.

_________________________________________________________________

VECHTPARTIJ IN HET VERKEER.

01/06: Twee 18 jarige jongens gingen 's middags rollenbollend over het wegdek van de v.d. Endelaan in Hillegom. Aanleiding van de vechtpartij was een scheldpartij van de ene Hillegommer, rijdend op een brommer, richting de andere, die met zijn hond de weg over stak. De bromfietser begon zonder aanleiding te slaan en te schoppen. Omstanders maakten een einde aan de vechtpartij. Daarop ging de bromfietser en met 'n vriend vandoor. Het nummer van het bromfietsplaatje kon worden achterhaald, zodat de dader binnenkort zich bij de politie zal moeten verantwoorden. Het slachtoffer hield aan de vechtpartij een dik oog en blauwe plekken over.

_________________________________________________________________

CONTAINERBRAND.

28/05: Vrijdagavond om 23.00 uur brandde een container op industrieterrein 's Gravendijck. De brandweer is uitgerukt om de container, die was gevuld met karton en papier, te blussen. De politie kan niet uitsluiten dat de brand is aangestoken.

_________________________________________________________________

GESTOLEN SCOOTERS GEVONDEN.

03/05: Maandagmorgen om 04.30 uur trof de politie op de Vinkenlaan een gestolen witte bestelbus aan. In de bus stonden twee gloednieuwe scooters. In de directe omgeving werd nog een derde scooter aangetroffen. De scooters waren samen met een aantal helmen en de inhoud van de kassa even te voren gestolen uit een rijwielhandel aan de Losplaatsweg. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

_________________________________________________________________

VROUW AANGERAND, POLITIE ZOEKT GETUIGEN.

03/05: Een 20-jarige Katwijkse werd in de nacht van zondag 2 mei in de Bomstraat in Noordwijk door drie mannen aangerand. Nadat zij kans zag één van de daders een knietje te geven, wist zij aan haar belagers te ontkomen. De politie Duin- en Bollenstreek Noord heeft de zaak in onderzoek.
In de Bomstraat werd de Katwijkse rond 02.00 uur aangesproken door drie Engels sprekende mannen in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar. Direct daarop werd zij vastgepakt en onzedelijk betast. Toen zij een knietje aan één van haar belagers uitdeelde, wist zij een goed heenkomen te zoeken. Eén van de daders had een gezet en vadsig postuur.

De politie zoekt getuigen van deze aanranding. In ieder geval zou de politie graag in contact willen komen met een jongeman die tijdens de aanranding langs is gelopen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie aan de Duinwetering in Noordwijk of telefonisch op nummer (071)3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...