Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Tegen Zinloos Geweld
AANHOUDING NA DIEFSTAL PORTEMONNEE.

29/05: Zaterdagmiddag is in Hillegom een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. De jongen was in de Oijen huis aan huis ansichtkaarten aan het verkopen. Nadat een klein jongetje opendeed, ging het ventje zijn moeder halen. In de tussentijd heeft de jongen uit een tas die in de garderobe stond een portemonnee gestolen. De vrouw ontdekte de diefstal kort nadat de jongen weer verder was gegaan. De jongen heeft de diefstal bekend.

_________________________________________________________________

ZINLOOS GEWELD.

25/05: Een 25 jarige Noordwijker heeft op 2e pinksterdag 's morgens vroeg een 58 jarige man uit Lisse zonder enige aanleiding mishandeld. De Lissenaar liep de op de Keukenhofdreef in zijn woonplaats toen de Noordwijker hem zonder enige aanleiding beschuldigde van discriminatie. De Lissenaar wilde een confrontatie met de man vermijden, maar de Noordwijker schopte en sloeg de man en gebruikte daarbij een stuk hout. Tevens uitte de Noordwijker allerlei ernstige bedreigingen tegen de Lissenaar. De Lissenaar kon zich uiteindelijk losrukken. De politie kon de Noordwijker korte tijd later aanhouden. De Lissenaar heeft zich onder doktersbehandeling gesteld vanwege diverse verwondingen in zíjn gezicht en enkele kneuzingen. De man uit Noordwijk is ingesloten. Hij wordt voorgeleid aan de Officier van Justie in het kader van de aanpak van "zinloos geweld".

_________________________________________________________________

JEUGDIGE BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN.

28/05: Met de aanhouding van vier jongens uit Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout, heeft de politie veertien bromfietsdiefstallen opgelost. De politie kwam de jongens op het spoor toen op 9 mei een Lissenaar op een gestolen bromfiets werd aangetroffen. Uiteindelijk bleek in het onderzoek dat een viertal, drie jongens van 16 en een van 18 jaar, in wisselende samenstelling brommers hebben gestolen in Lisse, Katwijk, Noordwijkerhout, Hoofddorp en Heemstede. Van de veertien bromfietsen konden er zeven worden achterhaald, de rest is nog zoek. Tegen de vier daders wordt proces-verbaal opgemaakt.

_________________________________________________________________

CAFEHOUDSTER KRIJGT KLAPPEN.

01/06: Eeen 34 jarige eigenaresse van een horecagelegenheid aan de Duinschooten in Noordwijkerhout is geslagen door een nog onbekende man. De vrouw vroeg of de man zich in het café wat rustiger kon gedragen. Daarop kreeg de vrouw een klap. Aanwezigen werkten de boze klant vervolgens de deur uit. De identiteit van de dader is bekend en hij wordt door de politie nader verhoord.

_________________________________________________________________

WINKELDIEFSTAL.

27/05: Omstreeks 14.50 uur zag een beveiligingsmedewerker, in zijn vrije tijd, dat een viertal mannen zich schuldig maakten aan winkeldiefstallen in Lisse. Ze namen een kostuum weg bij een confectiewinkel en een strijkijzer en broodrooster bij een electronicazaak. Dankzij de beveiligingsbeambte kon de politie de mannen op de Heereweg aanhouden. Het betroffen vier Poolse mannen in de leeftijd van 22 tm 28 jaar. De vier zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Zij zullen het land moeten verlaten.

_________________________________________________________________

VERKEERSONGEVALLEN MET LETSEL.

Bromfietser naar ziekenhuis - Hillegom

Zondagavond 17.40, 30 mei uur reed een 46-jarige inwoner van Hillegom met een bestelauto over de Guido Gezellelaan. Omdat hij onvoldoende rechts hield raakte hij een tegemoektkomende bromfietser. De 17-jarige bromfietser uit Hillegom raakte gewond aan zijn knie en is voor behandeling naar het Spaarne ziekenhuis in Heemstede overgebracht. De automobilist is bekeurd; hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Autobus raakt voetganger - Noordwijk

Een 29-jarige buschauffeuse reed zondagmorgen 31 mei om 00.30 uur met een autobus over de Parallelboulevard in de richting van het Jan Kroonsplein. Toen vanaf het trottoir plotseling een 16-jarige jongen uit Noordwijkerhout achteruit de rijbaan op kwam gelopen, was een aanrijding niet meer te voorkomen. De jongen klaagde over hoofdpijn en is voor controle met de ambulance naar het LUMC gebracht.

Aanrijding, licht gewonden - Hillegom

Zaterdagmorgen 30 mei om 11.30 uur vond op de Weerlaan een aanrijding plaats. Een 69-jarige automobilist uit Hillegom botste op zijn voorganger; een 43-jarige plaatsgenote. Bij de aanrijding kwam zijn bijrijder; een 49-jarige Hillegommer, dusdanig hard met zijn hoofd tegen de voorruit dat deze barstte. De 9-jarige jongen die achterin zat, kwam met een smak tegen de rugleuning van de stoel voor hem en liep zo een blauw oog op. De twee gewonden zijn ter plaatse door een arts verzorgd en konden daarna hunsweegs gaan. De beide bestuurders van de auto's bleven ongedeerd.

Kop-staart aanrijding - Noordwijk Maandagmorgen 1 juni, iets voor 11.00 uur vond op de Van Panhuijsstraat een kop-staart aanrijding plaats. Een 23-jarige man uit Voorhout reed met de auto over de Van Panhuijsstraat. Gekomen bij de kruising met de Duinweg stonden voor hem twee auto's te wachten voor het verkeerslicht. De man uit Voorhout remde te laat, botste op de auto voor hem, die weer doorschoof op de auto daarvoor. Naast de nodige blikschade veroorzaakte de klap bij de bijrijder van de voorste auto; een 43-jarige vrouw uit Katwijk nekklachten; opname in het ziekenhuis bleek echter niet nodig. Geen van de bestuurders van de auto's raakte gewond.

_________________________________________________________________

BOOM GEVELD.

31/05: Een 23-jarige man uit Lisse was maandagmiddag in de achtertuin van zijn woning aan het Zuiderkruis begonnen aan het omzagen van een boom. De man was in de veronderstelling dat de boom dood was en wilde hem kwijt. Op drie meter boven de grond begon hij te zagen. Echter toen de stam half door was, begon het gevaarte bij een beetje wind al griezelig te zwabberen. In zijn benauwdheid dat de boom wel eens heel ongunstig terecht zou komen bij een eventuele breuk, belde de Lissenaar de politie. De betreffende agent besloot dat het inderdaad veiliger was de brandweer te vragen om de negen meter lange berk klein te krijgen. De man is overigens bekeurd. Voor het omzagen heeft hij volgens de APV van Lisse een vergunning nodig, en deze had hij niet.

_________________________________________________________________

VECHTPARTIJ IN HET VERKEER.

01/06: Twee 18 jarige jongens gingen 's middags rollenbollend over het wegdek van de v.d. Endelaan in Hillegom. Aanleiding van de vechtpartij was een scheldpartij van de ene Hillegommer, rijdend op een brommer, richting de andere, die met zijn hond de weg over stak. De bromfietser begon zonder aanleiding te slaan en te schoppen. Omstanders maakten een einde aan de vechtpartij. Daarop ging de bromfietser en met 'n vriend vandoor. Het nummer van het bromfietsplaatje kon worden achterhaald, zodat de dader binnenkort zich bij de politie zal moeten verantwoorden. Het slachtoffer hield aan de vechtpartij een dik oog en blauwe plekken over.

_________________________________________________________________

CONTAINERBRAND.

28/05: Vrijdagavond om 23.00 uur brandde een container op industrieterrein 's Gravendijck. De brandweer is uitgerukt om de container, die was gevuld met karton en papier, te blussen. De politie kan niet uitsluiten dat de brand is aangestoken.

_________________________________________________________________

GESTOLEN SCOOTERS GEVONDEN.

03/05: Maandagmorgen om 04.30 uur trof de politie op de Vinkenlaan een gestolen witte bestelbus aan. In de bus stonden twee gloednieuwe scooters. In de directe omgeving werd nog een derde scooter aangetroffen. De scooters waren samen met een aantal helmen en de inhoud van de kassa even te voren gestolen uit een rijwielhandel aan de Losplaatsweg. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

_________________________________________________________________

VROUW AANGERAND, POLITIE ZOEKT GETUIGEN.

03/05: Een 20-jarige Katwijkse werd in de nacht van zondag 2 mei in de Bomstraat in Noordwijk door drie mannen aangerand. Nadat zij kans zag één van de daders een knietje te geven, wist zij aan haar belagers te ontkomen. De politie Duin- en Bollenstreek Noord heeft de zaak in onderzoek.
In de Bomstraat werd de Katwijkse rond 02.00 uur aangesproken door drie Engels sprekende mannen in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar. Direct daarop werd zij vastgepakt en onzedelijk betast. Toen zij een knietje aan één van haar belagers uitdeelde, wist zij een goed heenkomen te zoeken. Eén van de daders had een gezet en vadsig postuur.

De politie zoekt getuigen van deze aanranding. In ieder geval zou de politie graag in contact willen komen met een jongeman die tijdens de aanranding langs is gelopen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie aan de Duinwetering in Noordwijk of telefonisch op nummer (071)3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie