Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Net 5 van de Capelse kabel

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

NET 5 VAN DE CAPELSE KABEL

De commissie Centrale Antenne Inrichting, de commissie die de gemeenteraad adviseert over kabeltelevisie en -radio heeft in 1998 een voorstel gedaan tot uitbreiding van het programmapakket. Naar aanleiding van dit voorstel heeft de raadscommissie voor Economische Zaken eind vorig jaar bepaald dat zij het tarief van het kabelabonnement wil bevriezen op het huidige niveau (? 13,18 per abonnee, per maand). Omdat in ons contract met de kabelmaatschappij Casema is vastgelegd dat het abonnement met ? 0,25 wordt verhoogd bij uitbreiding van het programmapakket, betekent deze uitspraak dat er geen nieuwe zenders kunnen worden toegevoegd voor het huidige tarief.

Op het moment dat Net 5 werd geïntroduceerd heeft de wethouder Economische Zaken aan Casema gevraagd deze zender op proef door te geven. Tevens heeft hij een telefonische enquête laten houden door een op dit gebied gespecialiseerd bureau met vragen over onder andere Net 5. Willen de burgers een verdere uitbreiding van het kabelnet met zenders als Net 5, TVE, Rai-UNO, CNBC of de door de HMG-groep aangekondigde doelgroepzenders en is men bereid daarvoor ? 0,25 per zender te betalen?
Uit de enquête bleek dat een meerderheid (53%) niet wenst te betalen voor een uitbreiding van het programmapakket. Slechts 32% zou Net 5 op de kabel willen, als er ? 0,25 voor betaald moet worden.

Om een representatieve enquête-uitslag te verkrijgen is het niet nodig om alle inwoners van Capelle te interviewen. Als de juiste statistische methoden worden gehanteerd is het mogelijk om met zo'n 400 interviews een betrouwbaar beeld te krijgen van de meningen van een populatie van bijvoorbeeld de grootte van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Een veel gehoorde vraag is ook of er niet een bepaalde zender uit het huidige pakket kan worden geruild voor Net 5. Dit kan echter pas op termijn, omdat de kabelexploitant langlopende contracten heeft met programma-aanbieders. Bovendien is dit ook niet zonder kosten te realiseren. Bovendien zijn veel zenders op de kabel gekomen, omdat daar in het verleden door groepen bewoners om gevraagd is. De commissie Centrale Antenne Inrichting adviseert dan ook pas zenders te wisselen als de maximum capaciteit van het net is bereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie