Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook dierlijke mest uit 'dioxine-bedrijven' geblokkeerd

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER THEO KELCHTERMANS

VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU EN TEWERKSTELLING

3 juni 1999

Ook dierlijke mest uit opgespoorde bedrijven geblokkeerd

In het kader van het dioxine-dossier i.v.m. bepaalde kippen- en varkensvoeders gaat het vermoeden naar een verontreiniging door afvaloliën.
Gelet op de mogelijke effecten van dergelijke verontreiniging op de kwaliteit van de dierlijke mest, heeft Vlaams minister van Leefmilieu Theo Kelchtermans de Vlaamse Landmaatschappij, afdeling Mestbank, vandaag een dubbele opdracht gegeven:
a) De Mestbank moet de dierlijke mest bij een representatieve reeks van verdachte en niet-verdachte kippen- en varkenshouderijen bemonsteren en analyseren; op basis van deze meetresultaten moet dus het effect naar een mogelijk verhoogd gehalte aan dioxinen en/of PCB's in de dierlijke mest geëvalueerd worden.
b) Als bewarende maatregel worden de exploitanten van de verdachte kippen- en varkenshouderijen verzocht voorlopig elke verhandeling en/of uitspreiding van de dierlijke mest, afkomstig van de verdachte bedrijven, op te schorten tot er meer duidelijkheid is via de analyses van de monsters.

info : Jean Vrijsen, woordvoerder van
minister Kelchtermans - tel. (02) 553 70 11 e-mail: (persdienst.kelchtermans@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie