Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA: Extra geld studiemogelijkheden in het buitenland

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Statement drs Wim van Velzen

CDA wil extra geld voor studiemogelijkheden in het buitenland

Bernheze, 3 juni 1999 - De EU moet extra geld uittrekken voor jongeren die in het buitenland willen studeren. Dit heeft CDA-Europarlementariër Wim van Velzen gezegd tijdens een bezoek aan het Gymnasium Bernrode in Heeschwijk-Dinther.

Jongeren die in een ander land van de EU willen studeren kunnen gebruik maken van Europese subsidies. Vorig jaar hebben ruim 4500 studenten hiervan gebruik gemaakt. Op deze wijze krijgen jongeren meer begrip voor andere culturen en kunnen zij hun talenkennis versterken. Het CDA is een warm voorstander van deze mogelijkheid die studenten in de EU geboden wordt. Mede dankzij de EVP fractie in het Europees Parlement, waar het CDA deel van uitmaakt, is het budget voor studenten die de grens over willen vorig jaar fors uitgebreid.

Europarlementariër Van Velzen deed zijn uitspraken tijdens een gesprek met leerlingen van het Bernrode Gymnasium in Heeschwijk-Dinther, waaraan ook de Brabantse gedeputeerden Van Nistelrooij (internationalisering en jeugdbeleid) en Van Harten (onderwijs) deelnamen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie