Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook in nieuwe vleugel Van Gogh Museum veel tentoonstellingen

Datum nieuwsfeit: 03-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

English Nederlands Van Gogh Museum Amsterdam Nieuws Algemene informatie De collectie Educatie Tentoonstellingen Nieuws Van Goghs leven en tijd

Nieuws

Amsterdam, 3 juni 1999

Van Gogh Museum zet in de nieuwe vleugel actief tentoonstellingsbeleid door

Op 24 juni gaat het Van Gogh Museum, na een sluitingsperiode van bijna 10 maanden, weer voor het publiek open. De vaste collectie schilderijen van Van Gogh en andere 19de-eeuwse kunstenaars zal dan weer te zien zijn in het bestaande gebouw van Rietveld, dat volledig werd gerenoveerd. Met de heropening wordt ook de nieuwe tentoonstellingsvleugel officieel in gebruik genomen. De nieuwe vleugel, een ontwerp van de Japanse architect Kisho Kurokawa, is uitsluitend bestemd voor tijdelijke exposities. Met deze extra ruimte voor wisselende presentaties wil het Van Gogh Museum het dynamische tentoonstellingsbeleid van de afgelopen jaren voortzetten. Tevens wordt ernaar gestreefd om er bijzondere exposities in te richten die zijn afgestemd op een breed, internationaal publiek.

Zie Tentoonstellingsprogramma 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie