Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NVDA werkconferentie arbeidsrecht en gezondheidsrecht

Datum nieuwsfeit: 04-06-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NVDA speelt 'kort geding' na op 4 juni

LHV-nieuwsbericht van 25/03/99.

De Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) houdt op vrijdag 4 juni in de RAI in Amsterdam een werkconferentie over arbeidsrecht en gezondheidsrecht met als titel ' Het kort geding'. Behalve de praktijkassistentie is hiervoor onder andere ook de huisarts (als werkgever) uitgenodigd.

Het programma (van 9.00 tot 17.00 uur) omvat een inleiding, vier workshops, een nagespeeld kort geding en vragenronde met zaaldiscussie. Centraal tijdens de werkconferentie staan de consequenties voor beroeps-, schade en arbeidsrechtelijke aansprakelijkheid voor de assistente, de arts en de zorginstelling bij het maken van 'fouten' door de assistente. Een casus en van te voren in te sturen vragen en reacties mondt uit in een nagespeeld kort geding. Enkele aspecten zijn onder meer de geldigheid van eventuele sancties door de werkgever, de CAO Doktersassistenten, de arts in de rol van werkgever en de rechtspositie van de betrokkenen. De vier workshops gaan over kwaliteitseisen en protocollen, beroepshandelen binnen en buiten het kader van de wet BIG, aansprakelijkheid en de WGBO en tot slot de arbeidsrechtelijke aansprakelijkheid en schade-aansprakelijkheid voor de werkgever. Voor huisartsen is accreditatie aangevraagd bij de LHV. De kosten bedragen 325,- per deelnemer, leden van de NVDA betalen 175,-. Voor de aanmeldingsfolder kunt u bellen met de NVDA, telefoon 030-2631040.

© copyright LHV 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie