Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Voedingswaarde van natuurlijke kleurstoffen

Datum nieuwsfeit: 04-06-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Landbouwuniversiteit Wageningen

*vr 04-06-99 WAT DOET ONS LICHAAM MET DE NATUURLIJKE KLEURSTOF VAN MAÏS EN TOMAAT?


tijd 16:00 uur

onderwerp promotie mw.ir. K.H. van het Hof, Dordrecht
titel Dietary factors that affect carotenoid bioavailability
promotor(en): prof.dr. J.G.A.J. Hautvast (humane voeding en epidemiologie) (co)promotor(en): Dr. C.E. West (humane voeding en epidemiologie) Dr.ir. J.A. Weststrate (Unilever Research, Vlaardingen)
informatie afd. voorlichting en pr, Godelief Nieuwendijk, tel. 0317-482177

In groente en fruit zitten allerlei stoffen die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Consumptie van groente en fruit voorkomt allerlei gebrekziekten en verkleint ook de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Mogelijk zorgen de geelrode kleurstoffen in groente en fruit (cartenoïden) voor een kleinere kans op kanker en hart- en vaatziekten. Een hele bekende cartenoïde is caroteen (wortels), maar er zijn nog tal van andere cartenoïden, zoals zeaxanthin (maïs) en lycopene (tomaten). Om de werking te kunnen begrijpen is het noodzakelijk om te weten hoeveel van de cartenoïden uiteindelijk door het lichaam wordt opgenomen. Op basis van voedingsproeven onderzocht Karin van het Hof de biobeschikbaarheid van cartenoïden bij verschillende samenstelling van het dieet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie